8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Hayvanat Bahçesi'nde kene alarmı

İzmir Hayvanat Bahçesi'nde, Tokat, Çorum ve Balıkesir'de insan ölümlerine yol açan kenelerden korunmak için, hayvanların barınakları ilaçlanıyor. Her yıl düzenli olarak dış ve iç parazit ilaçlaması yaptıklarını kaydeden İzmir Hayvanat Bahçesi Müdürü Çağlayan İnanlı, bahçe içerisinde herhangi bir parazit olayı yaşamadıklarını ancak her türlü ihtimale karşı önlem aldıklarını ifade etti. 

Son günlerde kamuoyunda oldukça yer alan, Tokat'ta 2, Çorum'da 3 ve Balıkesir'de ise 1 kişinin ölümüne yol açan, kenelerden geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı için İzmir Hayvanat Bahçesi'nde de önlem alınıyor. İç ve dış parazitlere karşı ilaçlama yoluyla önlem alma yoluna giden hayvanat bahçesinde hayvanların barınakları dezenfekte ediliyor. Normalde vatandaşların görmeyeceği zamanlarda ilaçlama yaptıklarını ancak son günlerde yaşanan kene nedeniyle ölümlerden sonra vatandaşların tedirgin olmaması için ziyaret saatleri içerisinde ilaçlama yaptıklarını anlatan İzmir Hayvanat Bahçesi Müdürü Çağlayan İnanlı, "Bizim yıl boyunca hayvanlarımızın dış parazit ve iç parazit ilaçlamaları, vitamin, mineral takviyeleri rutin olarak yapılıyor. Hayvan bulunan her bölgede kene ya da dış parazit sorunu yaşanabiliyor. 

Özellikle ilkbahar başlangıcı ve yaz ayları kenenin yoğun olduğu zamanlardır. Herhangi bir risk oluşmaması açısından bir aylık ya da iki aylık dönemlerde hayvanların hemen hemen tamamına bu dezenfekteyi uyguluyoruz" diye konuştu. Hayvanat bahçesinde kene ile bulaşma söz konusu olduğu zaman bunun önüne geçilmesinin zaman aldığını kaydeden İnanlı, özellikle hayvan sağlığı açısından da problem oluyor ancak biz bahçe içerisinde herhangi bir parazit olayı yaşamıyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 17:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?