2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Hayvanlara sevgi eli

HAYVANLARA SEVGİ ELİ

Konak Belediyesi, Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi ile bölgede bulunan hayvanlara en üst seviyede hizmet vermeyi sürdürüyor. Veteriner Hizmetleri Merkezi çağdaş standartlara uygun olarak poliklinik, gözetim ve bakım üniteleriyle hayvan sevenlerin uğrak yeri haline geldi.

Sahipli ev hayvanlarına yönelik olarak, başta kuduz ve diğer salgın hayvan hastalıkları olmak üzere her türlü hastalığa karşı aşıların yapıldığı, kayıtların tutulduğu Veteriner Hizmetleri Merkezi gerekli durumlarda hayvanları konuk da ediyor. Merkezde, laboratuar kontrollerinden, ultrasona ve ağır ameliyatlara kadar çeşitli sağlık hizmetleri ile hayvanların her türlü sorununa çözüm bulunuyor.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda geçtiğimiz yıl içinde hayvan hastanesinde toplam 13 bin hasta sokak hayvanının çeşitli tedavileri yapıldı. Ayrıca merkezde tedavileri gerçekleştirilen sokak hayvanlarından 60 tanesi de sahiplendirilerek sokaklardan kurtarıldı. Hayvanlarda görülen en tehlikeli hastalıklardan birisi olan kuduzla mücadelede de büyük başarılar kaydeden merkezde, geçtiğimiz bir yıl içinde 2 bine yakın hayvan aşılanarak tedavi edildi.

Belediye olarak ilçedeki insanların olduğu kadar hayvanların da sağlıklarından sorumlu olduklarını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, doğadaki her türlü canlıyla dostça bir ortam oluşturmamız gerektiğini ve böylece daha sağlıklı bir çevrede daha mutlu bir yaşam sürdürüleceğini dile getirdi. Başkan Tartan, ayrıca, Veteriner Hizmetleri Merkezi’nin İzmir için büyük bir şans olduğunu belirterek; “Maalesef duyarlı vatandaşlarımızın yanında sokak hayvanlarına, akla hayale gelmeyecek biçimde kötü davranışlarda bulunanlar da var. Bu hayvanları sokaklardan el ele vererek kurtarabilir ve sıcak birer yuvaları olmalarını sağlayabiliriz” diyerek hayvan severlere çağrıda bulundu.

HAYVAN NAKİL ARACI HER YERE YETİŞİYOR

Konak Belediyesi, Veteriner Hizmetleri Merkezi’nin yanı sıra sokak hayvanlarına daha hızlı ulaşabilmek için "Hayvan Ambulansı"nı hayata geçirdi. Türkiye’de yine bir ilke imza atan Konak Belediyesi, hayata geçirdiği hayvan ambulansı uygulaması sayesinde hasta ve yaralı sokak hayvanlarına modern koşullarda daha hızlı hizmet veriyor. Bir veteriner eşliğinde sokaktan alınıp belediyenin tam donanımlı hayvan hastanesinde kısırlaştırılan hayvanlar, bakımları yapıldıktan sonra Hayvan Hakları Yasası'na göre alındıkları yere tekrar bırakılıyor. "Sevimli Dostlar" hayvan ambulansı ile gelen ihbarlara daha hızlı bir şekilde ulaştıklarını ifade eden Başkan Tartan, "Hastanemiz İzmir'in en donanımlı merkezi. Tüm operasyonlar uzman hekimlerimiz ve teknikerlerimiz sayesinde titizlikle yerine getiriliyor. Ameliyat olan hayvanlar gerekirse yoğun bakıma alınıyor. Merkezimizle gurur duyuyorum. Gelen sahipsiz hayvanları burada iyileşene kadar konuk ediyoruz" dedi. Haftanın her günü mesai saatlerinde açık olan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde tüm hayvanların kuduz aşıları da ücretsiz olarak yapılıyor. Vatandaşlar mesai saatleri içinde 459 40 11 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunabilirler.

HAYVANLARA SEVGİ ELİ
HAYVANLARA SEVGİ ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 11:02:02
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 18:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?