27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Hedefte Erdoğan mı vardı?

İzmir'e bombalı eylemde bulunmak üzere gelen 3 kişiden ikisinin PTT'de çalıştığı ortaya çıkarken, polis, bombalı eylemin 3 gün sonra İzmir'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olup olmadığını araştırıyor.


Edinilen bilgiye göre, İzmir polisi ve istihbarat ekipleri, PKK örgütünün kırsal kesiminden 2004 yılında Türkiye'ye giriş yapan ve kırsalda suikast ve bomba eğitimi alan N.K'nin (24) İzmir'e geldiğini tespit etti. N.K'yi adım adım takip eden ekipler, dağlık alanda toprağa paket gömdüğünü ve dün de paketi alarak PTT'de kurye olarak görev yapan V.G (25) ile İ.K'yle (24) görüştüğünü belirledi. Zanlıların Gaziemir'de bir evde gizlendiğini ve paketle çıkmak üzere olduğunu tespit eden ekipler, bombalı eyleme gideceği düşüncesiyle operasyon düzenledi. Evini çıkışında gözaltına alınan N.K'nin çantasında saat düzeneği ile hazırlanmış 500 gram A 4 plastik patlayıcı ele geçirildi. N.K ile arkadaşları V.G ve İ.K sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

PTT GÖREVLİLERİ İLE KEŞİF YAPMIŞLAR
Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis, N.K'nin kırsal kesimde bombalama ve suikast eğitimi aldığını ve 2004 yılından itibaren örgütün talimatıyla bombalı eylemlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gönderildiği belirlendi. Zanlılardan V.G ile İ.K'nin PTT'de görevli olduğu ve PTT çalışanı kıyafetiyle rahatlıkla her yere girip keşif yaptığı ve bombalı eylemi de PTT kıyafeti ile gerçekleştireceği ortaya çıktı.
Zanlılar ifadelerinde bombalı eylem için örgütün talimatını beklediklerini söylerken, polis, bombacıların 3 gün sonra İzmir'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.


Konuyla ilgili yarın basın açıklaması yapılacağı öğrenilirken, kırsal kesimden gelen bombacının İzmir'e gelişinin takip edildiği ve görüştüğü kişilerin saniye saniye kameralar tarafından kayıt edildiği ve bombayı patlatmak üzereyken gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 18:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?