19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hem çaldı hem yönetti

Kadrosunu dünyaca ünlü sanatçılarla güçlendiren Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Alexander Rudin'in yönetiminde sahne aldı.

Selçuk Yaşar Kampusü'nde gerçekleştirilen konserde Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası'nın sanatçı kadrosuna şef olarak katılan Alexander Rudin, klasik müzik eserlerini seslendirdi. Rudin, P.I. Tchaiskovsky, J.Suk ve A. Dvorak'ın eserlerini yorumladı. Rudin yönetimindeki orkestranın konseri sanatseverleri adeta büyüledi.

TÜRKİYE ÖZEL BİR ÜLKE

Konser öncesi İhlas Haber Ajansı'na (İHA) bir basın açıklaması yapan Alexander Rudin, Türkiye'nin özel bir ülke olduğunu belirterek "Şu an klasik müzik hızla büyüyor. Müziğin hızla geliştiğine şahit oldum. Türkiye klasik müzikle yurt dışını etkiliyor. Özellikle Yaşar Üniversitesi'nde çok değerli sanatçılar var. Onlara şeflik yapmaktan mutluyum. Onlara inanıyor ve gelecekleri için umutluyum" dedi. Çaldıkları müziğin başkaları tarafından dinlenerek beğenilmesinden mutlu olduklarını anlatan Alexander Rudin, "Biz müzisyenler olarak Rusya'da Türkiye'de de çalsak farketmez. Dinleyicilerin bizim müziğimizi beğenip alkışladıkları zaman çok mutlu oluyorum" ifadelerini kullandı.

KLASİK MÜZİK DEHASI

Rusya'nın devlet ödüllü sanatçılarından biri olan 48 yaşındaki Alexander Rudin, klasik müzikte ünlü bir viyolonselci, şef, piyanist, öğretmen, tarihi müzik araştırmacısı ve oda müziği eserleri düzenlemecisi olarak tanınıyor. Devlet Ödülü ve Moskova Belediye Başkanlığı Ödülü'nü kazandı. Rusya Halk Sanatçısı ünvanını taşıyor, Moskova Konservatuvarı'nda profesörlük yaptı. Müzikal Buluşmalar Yardım Fonu'nun başkanlığını yürüten Rudin, 1960'ta Moskova'da dünyaya geldi. Gnessin Devlet Müzik ve Pedagoji Enstitüsü'nde viyolonsel ve piyano öğrenimi gördü. Eğitimini Moskova Konservatuvarı'nda, Dmitriy Kitayenko'nun yönetiminde tamamladı. Rudin, uluslararası yarışmalarda büyük başarı kazandı.Solist ve şef olarak sürekli turnelere çıkan sanatçı, Avrupa'nın belli başlı orkestralarıyla çaldı. Fransa, Hollanda, İtalya, Almanya, Türkiye ve Makedonya gibi ülkelerde düzenlenen büyük uluslararası festivallere katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?