19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hematoloji kongresi başladı

Türk Hematoloji Derneği tarafından Çeşme'de düzenlenen 3 gün devam edecek kongreye yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 kişi katıldı.

Çeşme Sheraton Otel'de düzenlenen kongrede, ABD, İngiltere, Avusturya, İsrail, İtalya, Almanya ve İspanya'dan alanında uzman hekimlerin de katılacağı 109 bilim adamı konuşma yapacak, 400 ulusal bildiri tartışılacak. Üç gün boyunca sürecek kongrede kan bilimi alanında son gelişmeler, kök hücre nakli, hemofili, moleküler hematoloji, kök hücre biyolojisi ve kronik lösemi konuları anlatıldı ve tartışıldı.

Kongreden amaçlarının Türkiye'deki hematologlarla Avrupa'daki hematologları bir araya getirmek olduğunu söyleyen Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Muhit Özcan, "Avrupa Hematoloji Cemiyeti'nde bilimsel ve yönetsel pozisyonlarda görev yapan uzmanlarla Türkiye'deki hematologları bir araya getirmek ve bilgi alışverişini paylaştırmak. Kongrede zengin bilimsel verilerin paylaşılmasının yanı sıra Avrupa'da Türk hematoloji toplumu yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?