8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Hemşire dövmeye 500 YTL ceza

hemşireİzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocuğunun çıkış işlemlerini yapmadığını iddia ettiği hemşireye hakaret edip dövdüğü öne sürülen kadına, 500 YTL para cezası verildi.

İzmir Sulh Ceza Mahkemesinde, hemşire Memnune Gürcan Karataş'a, çocuğunun çıkış işlemlerini yapmadığı gerekçesiyle önce hakaret ettiği, daha sonra dövdüğü öne sürülen Deniz Güden hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hemşire Karataş, şikayetinde, Deniz Güden'in çocuğunun çıkış işlemini yapmaya çalışırken, ancak çıkış onayını görmeyince
doktora onaylatmasını istediğini belirtti.

Karataş, sinirlenen Güden'in kendisine hakaret ettiğini, daha sonra da saçını çektiğini iddia ederek, şikayetçi olduğunu kaydetti.

Deniz Güden ise savunmasında, hemşirenin çıkış işlemlerini yapmadığını ve kafasına defterleri fırlatarak hakaret ettiğini belirterek, Karataş hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.Mahkeme, Deniz Güden'e, 25 gün hapis karşılığı her bir günü 20 YTL'den toplam 500 YTL para cezası verdi.

Verilen kararı memnuniyetle karşılayan hemşire Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür saldırılara maruz kalmalarının üzücü olduğunu ve psikolojilerini etkilediğini söyledi.Karataş, ''Hiç suçumuz yokken saldırıya uğruyoruz. Verilen ceza butür saldırıları önlemede etkili olacaktır'' dedi.

Deniz Güden ise kararı temyiz edeceğini belirterek, oğlunu hastaneden taburcu etmeye çalışırken, hemşirenin kendisine büyük zorluk çıkardığını, evraklarının tamam olmasına rağmen taburcu işlemlerini yapmadığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 13:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?