27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Herşey çocuklar için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki park ve rekreasyon alanlarındaki eskimiş çocuk oyun gruplarının tamamını yenileyecek. Çocukların eğitimlerine katkı koymak amacıyla; okullarda boya, tamirat gibi fiziki düzenlemeler yapan, diş macunu, süt kampanyaları düzenleyen, kırtasiye seti, spor malzemesi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, gerek okul çağındaki gerek okul öncesi çocukların ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla, oyun oynayacakları alanlarda da düzenlemeler yapıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından İzmir'deki büyük ölçekli parklar ile rekreasyon alanlarından başlamak üzere ihtiyacı olan tüm parklardaki oyun gruplarını yenileriyle değiştirileceği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale kapsamında, ahşap ve polietilen olmak üzere 82 adet oyun grubu aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Çocuklarımızın ruhsal gelişimlerinde çok önemli bir faktör olan oyunun, onlar için daha sağlıklı ve eğlenceli hale gelmesi için, eskiyen oyun parklarını yenileme kararı aldık. Yeni oyun grupları için yaklaşık 650 bin YTL harcadık. En kısa zamanda montajlarına başlanacak oyun parkları, yılsonuna kadar yenilenmiş olacak. Bazı parklardaki kullanılabilir durumdaki oyun gruplarının da tamiratlarını yaparak ihtiyaç duyulan başka alanlara yerleştireceğiz" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan yeni oyun gurupları Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karşıyaka Yalı Caddesi, Bostanlı Sahili, Meles Rekreasyon Alanı, Kordonboyu, Bornova Sakarya Parkı, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı başta olmak üzere kentteki 82 parka monta edilecek. Yeni oyun grupları, 54 adedi ahşap, 28 adedi de polietilen olmak üzere iki ayrı çeşitte alındı. Parkın büyüklüğüne göre çeşitli tasarımlarda, farklı grup oyun setleri, alanlara yerleştirilecek. Çocuk oyun gruplarında kaydıraklar, tüp geçitler, korkuluklar, salıncaklar, tahterevalliler, rampalar, merdivenler, zıp zıplar ve oturma bankları bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?