5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hesap defterli fuhuş çetesi yakalandı

Beş ayrı eve yapılan operasyonlarda, müşterilerden alınan paraların ve kadınların gelir giderlerinin yer aldığı hesap defterleri ile fuhuş yaptığı öne sürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı albümler, video kasetleri ve müşteri fihristleri ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, ’fuhuşa aracılık etmek’ suçundan sabıkası bulunan ve bir davada mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle aranan Esma Çamyeli’nin (55), Kahramanlar semtindeki evlerde yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Dört ayrı eve yapılan operasyonlarda, fuhuş yaptığı öne sürülen Ukrayna uyruklu Olga Kolinka (29) yakalanırken, aracı oldukları öne sürülen Esma Çamyeli, oğlu Onur Çamyeli ve ’Kelly’ lakaplı soyadı bilinmeyen Victoria isimli kişilere ulaşılamadı. Evlerde yapılan incelemelerde elebaşı olduğu öne sürülen Esma Çamyeli ve oğlu Onur Çamyeli’ne ait 30 gayrimenkul tapusu, müşterilerden alınan paraların ve kadınların gelir giderlerinin yer aldığı hesap defterleri ile fuhuş yaptığı öne sürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı albümler, video kasetleri ve müşteri fihristleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan Olga Kolinka, kendi isteğiyle Türkiye’ye geldiğini, bir süre "Kelly’’ lakaplı kadının yanında çalıştıktan sonra daha çok para veren Esma Çamyeli’nin yanında çalışmaya başladığını, kendisi gibi 20 kızın daha çalıştırıldığını söyledi. Kolinka verdiği ifadesinde, evlerde ele geçirilen albümlerdeki fotoğraflardan ise müşterilerin kendilerine kadın beğendiğini öne sürdü. Kolinka’nın hakkındaki yasal işlemlerin ardından sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edileceğini belirtti.

Olayla ilgili üç kişiyi yakalamak için çalışma başlattıklarını belirten emniyet yetkilileri, telefon defterlerinde İzmirli birçok ünlü ismin de yer aldığını, yaklaşık 2 bin kişilik bir müşteri fihristini bulunduğunu belirtti. Polis, şebekenin kızlardan aldıkları paralar ile giderlerini hesap cetvelleriyle tuttuklarını, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

hürriyet gazetesi
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 11:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?