4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Hilton greve gidiyor

Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS), İzmir Hilton Oteli yönetimi ile 2004 yılının Aralık ayından bu yana sürdürmekte oldukları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bir sonuca ulaşamadığını açıklayarak grev kararı aldılar.

OLEYİS Ege Bölge Başkanı Hüseyin Güler, 5 aydır sürdürmekte oldukları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bütün iyi niyetleri ve uzlaşma çabalarına rağmen, işverenin katı tutumu nedeniyle bir sonuca ulaşılamadığını savundu.

Hilton’da beşincisini yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, daha önce karşılaşmadıkları ve nedenini de anlayamadıkları bir şekilde otel müdürü değişikliğine gidildiğini söyleyen Güler, "Bu aşamadan sonra işveren tarafı, görüşmelere başlarken sunduğu tekliflerin daha gerisindeki koşulların kabul edilmesini dayatma eğilimine girmiştir" dedi.

İzmir Hilton çalışanlarının ekonomik koşulları ve iş yeri durumunu da dikkate alarak belirledikleri makul taleplerin reddedildiğini bildiren Güler, işverenin bu talepleri görmezden geldiği gibi, sendika üyelerinin en temel hakkı olan örgütlülüğü de ortadan kaldırmak istediğini iddia etti.

Turizm sezonunun başladığı bir zamanda ve üniversite oyunları öncesinde, zaten var olan konaklama sıkıntısının Hilton’da başlayacak grevle daha da artacağını kaydeden Güler, "OLEYİS, böyle bir dönemde grev kararı almak zorunda kaldığından, bölge turizmi açısından üzüntü duymaktadır. Biz gücümüzü ne sermayeden ne hükümetten ne de AB’den alıyoruz. Bizim gücümüz haklılığımızdan ve örgütlü birlikteliğimizde gelmektedir. Bu gücümüze güvenerek işveren tarafını bir kez daha uzlaşmaz tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Güler, aldıkları grev kararını ne zaman uygulamaya koyacaklarını ise ayrıca kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Büyük organizasyonlarda zaten konaklama sıkıntısı yaşayan İzmir’de UNIVERSIADE oyunları ve turizm sezonu öncesinde alınan bu kararın yeni sıkıntılara yol açabileceği ifade ediliyor.

OLEYİS Sendikası üyelerinin katılımı ile yapılan basın açıklamasının ardından Hüseyin Güler ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, grev kararını Hilton’a astılar.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 18:26:20
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 00:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?