4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Hilton işçileri yine eylemde

24 gündür grevde olan İzmir Hilton Oteli işçileri, işverenin grevdeki işçilerin kredi kartlarının limitlerini düşürdüğünü ve ek hesaplarını kapattırdığını iddia ederek eylem yaptı. İşçiler, kredi kartını kullandıkları Akbank'ın Gazi Bulvarı'ndaki şubesinin önüne de siyah çelenk bıraktı.

Hilton Oteli önünde toplanan ve 24 gündür grevde olan Hilton işçileri, kredi kartlarının limitlerinin düşürülmesini protesto etti. İşçiler adına konuşma yapan Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Ege Bölge Başkanı Hüseyin Güler, işverenin İzmir Hilton'daki haklı grevlerini engellemek için her yolu denediğini söyleyerek, "Şimdi de maaşlarımızı aldığımız Akbank'ın çalışanlarına vermiş olduğu kredi kartlarının limitlerini düşürerek, bizleri haklı direnişimizden yıldırmaya çalışıyorlar. Akbank böyle çirkin bir oyuna alet olmamalıdır. Bankalarla ilgili işlemlerini, Akbank'ın İzmir'deki Gazi Bulvarı Şubesi'nden aldıkları maaş kartları ve kredi kartlarıyla yürüten Hilton işçileri, kendilerine tebliğ edilmeden ek hesaplarının iptal edildiğini ve kredi kartlarının limitlerinin mevcut limitlerin 1/10'una azaltıldığını alışveriş yaparken öğrenmiştir. Bu tutumu nefretle kınıyoruz. Bu sinsi uygulamadan zarar görecek iki kuruluş İzmir Hilton ve Akbank olacaktır" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler, siyah çelenk eşliğinde Akbank'ın Gazi Bulvarı Şubesi'ne yürüdü. Beraberlerinde getirdikleri siyah çelengi bankanın önüne bırakan işçiler, daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 15:48:56
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 15:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?