8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Hırsızlara suçüstü

Konak İlçesi Eskiizmir semtinde biri kumaş, diğeri deterjan yüklü 2 çalıntı kamyonetin kasasından otomobilin bagajına yükleme yapan hırsızlar, polisi görünce kaçmaya başladı. İzlerini kaybettiren 3 kişi kaçarken, polis yol ortasına terk edilen 2 kamyonet ve 1 otomobile el koydu. 

Edinilen bilgiye göre olay gece saat 03.00 sıralarında Eskiizmir 9690/1 Sokak'ta, 2 kamyondan bir otomobile yükleme yapıldığı ihbarının alınması ile başladı. Kısa sürede olay yerine giden polis ile polisleri fark eden şahıslar arasında kovalamaca başladı. 3 şahsın ara sokaklara doğru hızla kaçmaya başlaması ile başlayan takibin sonunda, hırsızlar boş arazide kullandıkları aracı terk ederek yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Daha sonra polise taş atarak peşlerinden gelmelerini engellemeye çalışan 3 kişi kayıplara karıştı. Zanlıların bırakıp kaçtıkları 35 DZC 49 plakalı beyaz hyundai kamyonette kumaş malzemeleri, 35 DAT 49 plakalı mavi kamyonetin kasasında ise deterjan ve temizlik malzemeleri çıktı. Şahısların çalıntı olduğu belirlenen her 2 kamyonetin kasasından 35 AE 8867 plakalı palio marka otomobile yükleme yaptıkları belirlendi. 

Daha sonra kamyonetler ve otomobil, polis ekipleri tarafından Eskiizmir Polis Karakolu'na götürüldü. İçerisinde deterjan ve temizlik ürünleri bulunan 35 DAT 49 plakalı kamyonetin Buca Gediz 695/1 sokaktan çalındığı belirlenince, kamyonet sahibi Selami Gültekin'e haber verildi. Olay yerine gelen Selami Gültekin, kamyonetinin kasasına çıkarak malzemelerini kontrol ederek eksik olmadığını söyledi. Hırsızların düz kontak yaparak çaldıkları kamyonetin direksiyon kilidini de kırdıkları ortaya çıktı. İçinde kumaş malzemeleri bulunan 35 DZC 49 plakalı kamyonetin sahibine ise henüz ulaşılamadı. Hırsızlar tarafından kullanılan palio otomobilin ise çalıntı olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 13:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?