2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Hırsızlık parası iade!

3 yaşındaki oğlunun tedavisi için banka soyan Ü.N.’nin ailesi parayı iade edince mahkeme, etkin pişmanlık yasasından yararlanan sanığı 7 yıl hapse çarptırdı.

Ü.N. cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye edildi.

İzmir Bayraklı’da, 6 Mart’ta bir banka şubesine giren Ü.N. oyuncak tabancayla etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisi N.N.’nin belindeki tabancayı aldıktan sonra 26 bin 700 lirayı alarak kaçtı. Kaçarken bindiği aracı araştıran polis, 27 yaşındaki Ü.N’yi kısa sürede yakaladı. Ü.N.’nin, eşi askerde görev şehidi olan S.O. ile maaşı kesilmesin diye nikâhsız olarak yaşadığı, 2009’da doğan oğullarının damak ameliyatı için tefecilerden borç almak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

AİLE PARAYI İADE ETTİ

Tefecilerin eşine ve oğluna zarar vermekle tehdit etmesi üzerine banka soygunu yapan Ü.N.’nin, aldığı parayla tefeciye olan borcunu kapattığı anlaşıldı. Ü.N.’nin soygunu yaptığının ortaya çıkmasının ardından harekete geçen ailesi, alınan 26 bin 700 TL ile güvenlik görevlisinin tabanca tutarını kendi imkânlarıyla topladıktan sonra, avukatları aracılığıyla bankaya iade etti.

30 YIL İSTENİYORDU

Ailenin bu iyi niyetli çabasının ardından Ü.N., etkin pişmanlık yasasından yararlandı. Savcılığın toplam 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açtığı Ü.N., İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından etkin pişmanlık yasasından yararlanmasından dolayı 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Ü.N.’yi kalan cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye etti.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2013 Salı 10:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?