3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Hisar Camii ibadete açıldı

BAKAN ARINÇ RESTORASYONU TAMAMLANAN 415 YILLIK CAMİYİ İBADETE AÇTI

İzmir'de restorasyonu 2 yıl süren 415 yıllık Hisar Camii, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından ibadete açıldı.

Arınç, 12 yıl önce de ciddi tadilatı yapılan Hisar Camii'nin en ince işçiliğine kadar aslına uygun olarak restore edildiğini söyledi. 2009 yılı Mayıs ayında camiyi ziyaret ettiğini belirten Arınç, " 2009 yılı Mayıs ayında camiyi ziyaret ettim. 2010 Mart ayında işimizi bitirmeyi ve bir yıl önce ibadete açmayı istiyorduk. Ancak ince işler vardı içeride. Her kademede Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin almak gerekiyordu. Hisar'ın ilk günkü gibi olmasına karar verdiğimiz için daha çok zamana ihtiyacımız vardı. O nedenle açılış bugüne kaldı" dedi.

Türkiye'nin vakıflar medeniyetine sahip olduğunu belirten Arınç, 3 bin 500'e yakın tarihi eserin restore edildiğini söyleyerek, "Bu da yılda 350 eser demektir. Bunları kendi imkanlarımızla yaptık. Bizim bütçemiz özel bütçedir. Vakıfların gelirini vakıflara harcıyoruz. Bu yılki bütçemiz 400 milyon lira. Ciddi tasarruf içindeyiz. Biz sadece camileri restore etmiyoruz. Aynı zamanda 161 farklı inanç gruplarındaki cemaat vakıflarının da tadilatı yapılıyor. Tarsus, Hatay, İstanbul ve Diyarbakır'daki birçok sinagogu, kiliseyi tadilattan geçirdik. Biz büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan bir milletiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Arınç ve beraberindeki protokol üyeleri, dualarla caminin açılışını yaptı. Arınç, cuma namazını da Hisar Camii'nde kıldı.

BAKAN ARINÇ RESTORASYONU TAMAMLANAN 415 YILLIK CAMİYİ İBADETE AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 15:06:04
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 16:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?