5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hollanda'da yaşayan Türk öğrenciler İzmir'de

Sokrates Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Hollanda'nın Haagse Hogeschool Eğitim Fakültesi'nden gelen ve bir dönem için Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünde öğrenim gören öğrenciler, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dönmezer'i ziyaret etti.
Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Aslan, Prof. Dr. Süleyman Doğan ve Yrd. Doç. Dr. Hülya Yılmaz'ın da hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler, geldikleri üniversitedeki öğretmenlik eğitimiyle EÜ Eğitim Fakültesi'ndeki öğretmenlik eğitimini karşılaştırdılar.
EÜ Eğitim Fakültesi'nde öğrenim görmekten dolayı son derece mutlu olduklarını ve dönemin sonuna kadar da burada eğitimlerine devam edeceklerini belirten Hollanda'da yaşayan Türk öğrenciler, üniversitelerine döndüklerinde sınıf arkadaşlarına Ege Üniversitesi'ni tavsiye edeceklerini söylediler. Öğrenicilerin herhangi bir sorunla karşılaştıklarında her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Prof. Dr. İbrahim Dönmezer ise "Bu çocuklar Türk çocukları olabilir ancak geri döndüklerinde Sokrates Programı'na geri bildirimde bulunacaklar. Derslerin işlenişi ve insan ilişkileri bakımından onları mutlu etmeliyiz ki bu program sürebilsin" dedi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 21:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?