26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Hülya Koçyiğit adayımız değil'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, MYK’da belediye başkan adayları ile ilgili bir konunun gündeme gelmediğini belirterek, “MYK’da adaylarla ilgili bir şey konuşulmadı. Aday olarak henüz kimse belirlenmedi. Herkes aday adayı olabilir. ‘Resmi adayımız’ dediğimiz kimse yok” dedi.


AKP İzmir Gençlik Kolları’nın düzenlediği iftar yemeğine Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel ve çok sayıda partili katıldı.

Aziz Kocaoğlu’na eleştiri
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, İzmir’de arsenikli su konusunda kimsenin kafasının karışmasına gerek olmadığını, resmi belgelerle her şeyin ortada olduğunu öne sürdü. Göksel, “Resmi belgelerle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 yıl önce sudaki arsenik oranının düşürülmesi için süre verildi. Bu sürede yeni bir düzenleme yapılmadığı gibi, ‘arsenik kanser yapmaz. Hatta arsenik sağlığa yararlıdır’ şeklinde bir kampanya başlatıldı. Bu çok yanlış. Bu yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışmaktır. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun daha önce yaptığı gibi ‘Suda arsenik oranı yüksek. Ama gerekli tedbirleri en yakın zamanda alacağız. Halkımızdan da özür diliyoruz. Bunca süredir gereken bir açıklama yapmadık. ihmal oldu’ diyerek yoluna devam etmesi gerek. Yakışanı budur” iddiasında bulundu.

MYK’da bu konu konuşulmadı
Bazı gazetelerde çıkan “AKP’nin adayları belli oldu. Ankara’da Melih Gökçek, İstbul’da Kadir Topbaş’la yola devam edilecek. İzmir’de Yeşilçam oyuncularından Hülya Koçyiğit’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçiyor” şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu söyleyen Göksel, “MYK’da adaylarla ilgili konuşulmadı. Aday olarak kimse belirlenmedi. Herkes aday adayı olabilir. ‘Resmi adayımız’ dediğimiz kimse yok” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 11:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?