8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Hüseyin Turan Bergamalıları coşturdu

70. Uluslararası Bergama Kermesi'nin beşinci gününde, Asklepion Antik Tiyatro'da bir konser veren Hüseyin Turan, Bergamalılar'ı coşturdu, Antik Tiyatro'yu türküleriyle inletti. 

Hüseyin Turan, yaklaşık 3 bin kişinin dinlediği konserde, Türkiye'nin 7 bölgesinden seçtiği bir birinden güzel türküleri söyledi. Türkülerini seyircilerle birlikte söyleyen Hüseyin Turan, alçak gönüllülüğü ve seyircilerden gelen bütün istek türküleri söylemesiyle büyük alkış aldı. Bergama'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Hüseyin Turan, "Her medeniyetlerden izler taşıyan Ege'de ve Bergama'da olmaktan ve tıklım tıklım dolu tarihi bir antik tiyatroda konser vermekten çok mutlu oldum" dedi.
 
Konserin ardından Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Hüseyin Turan'a Atatürk'ün direktifleri ile 70 yıldır aralıksız kutlanan Bergama Kermes Festivali'nde coşkulu bir konser verdiği için teşekkür ederek, gecenin anısına bir plaket verdi. 

Bergama Kermesi'nin beşinci günü akşamında Hüseyin Turan konseriyle coşan Bergamalılar, Gülpark'ta Yönetim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı A. Şerif İzgören tarafından verilen "Etkili İletişim" konulu konferansta, günlük hayatta etkili iletişim için beden dili, konuşma ve ses tonlamasının nasıl olması gerektiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendiler. 

Kermesin beşinci günü etkinlikleri kapsamında Hıristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birisi olan ve bu yıl İstanbul Rum Patriği Bartholomeos'un da katıldığı olaylı ayinin gerçekleştirildiği Bazilika, bu kez operaya ev sahipliği yaptı. İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Bariton Gökhan Koç ve Soprano Semlin Günöz tarafından, 9 Eylül Üniversitesi Piyano Bölümü Öğretim Görevlisi Demet Eydemir'in piyanosu eşliğinde verilen konserde en güzel aşk şarkıları söylendi. Konseri Bergama'dan seçkin bir topluluk dinledi. Konser sonrası sanatçılar ayakta alkışlandı. 

Kermesin beşinci gün etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı bölümünde ise yerli ve yabancı ekiplerin halk oyunları gösterisi ve Grup Sır Konseri yapıldı.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 16:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?