19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İbadethaneler onarılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi farklı inançların uyum içinde barındığı kentte cami, cemevi, kilise ve Musevi mezarlığı onarımını aynı anda gerçekleştiriyor.


Yaptığı projelerle farklı inanç ve kültürlere saygı konusunda örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların ardından ibadet yerleri ve ecnebi mezarlıklarında başlattığı yenileme çalışmalarıyla da takdir topluyor. Bu yıl içinde toplam 38 camiyi onaran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON şirketi, Alsancak'taki Aziz Yuhanna kilisesini de onarmaya başladı. Geçmiş yüzyıllarda İzmir'de yaşayan İngilizler için kurulan Anglikan kilisesinde 8 yıldır görev yapan Kanadalı Rahip Ronald Evans, çalışmaların kendileri için çok büyük anlam ve önem taşıdığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalardan dolayı oldukça mutlu olan Aziz Yuhanna Kilisesi Rahibi Ronald Evans dilekçe yazarak talepte bulunduklarını belirterek, "Dilekçemize çok çabuk yanıt geldi ve hemen çalışmalara başlandı. Çok memnun olduk. Bu iş bizim için fevkalade önemliydi. Çünkü cemaatımız burada çok küçük ve bu nedenle gelirimiz de çok az. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne minnettarız" dedi.


Yapılan çalışmalar kapsamında kilise binasının iç mekan tamirleri ile boyası, çatının yağmur olukları ve borularının değiştirilmesi, ofis binasının çatı aktarımı-bina iç mekan tamiri, pencere kafes tellerinin aslına uygun olarak yenilenmesi, yemekhane salonunun boya ve tamirleri, kilisenin ön bahçesindeki korkulukların eksiklerinin tamamlanarak boyanması, bahçe duvarlarının iç ve dışlarının eski rengine uygun olarak boyaması yapılıyor. Aziz Yuhanna Kilisesi'ndeki çalışmaların hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Öte yandan İzmir'deki toplam 38 cami de Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak yenilendi. Camilerde dış cephe yenilemeleri, dış ve iç mekan boyaması, minare ve şadırvan onarımları gerçekleştirildi.


MUSEVİ MEZARLIĞI DA YENİLENDİ
Çalışmalar kapsamında Bornova'daki Musevi Mezarlığı'nda da onarım çalışmaları aşlatıldı. Bornova Musevi mezarlığının dış cephe duvarları onarılıp sıvandı, üzerine demir korkuluk yapıldı ve dış cephe ile demirler boyandı. Ayrıca mezarlığın giriş kapısı tamir edilerek işler hale getirildi. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kemalpaşa İlçesi Halil Beyli Beldesi Hamza Baba Köyü'nde bulunan amfi tiyatro ve Cemevi de onarılarak çevre düzenlemesine başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce de Yamanlar Cem Evi, Balatçık Ehli Beyt İnanç Eğitimi ve Kültür Vakfı Cem Evi, Yamanlar Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cem Evi ve Aşağı Kızılca Pir Sultan Abdal Derneği Cem Evi'nde onarım çalışmaları gerçekleştirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 14:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?