19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İBB Güreş takımı Süper Lig'de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı sporcuları, Ankara'da yapılan 2. Kademe Süper Lige Yükselme Grubu'nda rakiplerinin sırtını minderden kaldırtmadı. Finalde Aksaray Güreş Eğitim Merkezi'ni yenen İBB Güreş Takımı, böylece Süper Lig'e çıkarak İzmir'in gururu oldu.

Altyapıdan yetiştirdiği sporcular ile Türkiye Güreş Milli Takımı'nın da sporcu kaynağı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı Başantrenörü Zekai Baykara, "18-20 Haziran tarihleri arasında Ankara'da yapılan müsabakalarda bize pek şans tanınmıyordu. Ancak sporcularımızın üstün gayreti ile başarıya ulaştık; gerçekleştirdiğimiz disiplinli çalışmaların karşılığını aldık" dedi.

Desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden Baykara, "Başkanımızın destekleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin bayrağını daha da yükseklerde dalgalandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Baykara, diğer branşlarda olduğu gibi, güreşte de altyapıya büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün milli takımların sporcu kaynağı olduğunu vurgulayarak, Mahmut Tosun ile birlikte gelecek vadeden Çağrı Türkdoğan, Garip Bayram ve Eyüp Özkaya'nın da uluslararası müsabakalarda ay-yıldızlı formayla ter döktüklerini söyledi.

Milli güreşçilerden Mahmut Tosun da, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında, önceki başarılarını aşmayı hedeflediğini ifade ederek, "Göreve geldiği günden beri bizlere destek veren ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturan Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Başkanımıza verdiğimiz Süpher Lig sözünü tuttuğumuz için çok mutluyuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 10:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut avcı IP: 88.253.64.xxx Tarih : 29.06.2008 21:56:29

ben emliyet sporgücünden mesut avcı bende abilerim gibi güreşçiyim onları tebrik ediyorum çook büyük bir başarıya imza attılar tekayi hocama teşekkürler