19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İçki alemi cinayetle sonuçlandı

İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Maltepe Beldesi'nde, birlikte içki içtikleri demirci 34 yaşındaki Gani Yıldırım'ı alacak yüzünden çıkan tartışma nedeniyle, sulama kanalına iterek ölümüne neden olduğu ileri sürülen 30 yaşındaki B.B. ile olayı gizlediği ileri sürülen 24 yaşındaki A.M. jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

Adliyeye sevk edilen zalılardan B.B. tutuklandı. A.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, Maltepe Beldesi, Köyaltı Mevkisi'nde, geçen çarşamba günü saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Gani Yıldırım, arkadaşı A.M.'den gelen telefon üzerine evden çıktı. Oğlunun sabaha kadar eve dönmemesi üzerine baba 58 yaşındaki Fethi Yıldırım Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek, kayıp başvurusunda bulundu. Çevrede çalışma başlatan jandarma ekipleri, sulama kanalında Yıldırım'ın cesedini buldu. Yıldırım'ın cesedi, olay yerinde jandarmanın yaptığı incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri Gani Yıldırım'ın en son birlikte görüldüğü A.M.'yi gözaltına aldı. A.M., sorgusunda, “Gani Yıldırım'la içki içmek için sulama kanalının yanına gitmiştik. Yanımıza B.B. de geldi. Bir süre sonra B.B. ile Yıldırım, aralarındaki geçmişe dayanan bir alacak meselesinden tartıştı. Tartışma sırasında B.B., Yıldırım'ı kanala itti. Kafasını betona çarpan Yıldırım, öldü. B.B., beni olayı kimseye anlatmamam için tehdit etti” dedi. 

Jandarma ekipleri, A.M.'nin ifadesi doğrultusunda B.B.'yi de gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.B. tutuklanırken, suçu gizlediği ileri sürülen A.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 14:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?