26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İESOB ve İtalyanlardan ortak proje

İESOB ile İtalyan CNA-ECIPA kurumu arasında gerçekleştirilecek AB projesi ile Birlik personeli Roma'da eğitim görecek.


İESOB'yi ve eğitim faaliyetlerini yerinde incelemek için üç günlüğüne İzmir'e gelen CNA Başkan yardımcısı Daniele Vaccarino, Genel Sekreter Sergio Silvestrini, Topluluk Politikaları Sorumlusu Claudio Cappellini ve Proje Eşkoordinatörü Luca Iaia'ya İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin kurumsal yapısı hakkında bilgi verildi. Bornova'daki Ar-Ge Eğitim Merkezi'ni, Kaynaklar'daki İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli'ni ve Birlik Plaza binasını gezerek incelemelerde bulunan CNA heyetine, İzmir ziyaretlerinde İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve Birlik yöneticileri de eşlik etti.


KURUMLAR BİRBİRLERİNİ TANIDI
Birlik Otel'de İESOB yöneticileriyle biraraya gelen İtalyan misafirler, CNA'nın İtalya'daki işleyişi, konumu, sorumlulukları konusunda bilgi verirken, CNA yapısı üzerine en iyi beş örnek uygulamayı da aktardılar. Görsel sunumla İESOB'yi tanıtan Birlik yöneticileri ise, Türk meslek kuruluşları ve resmi sistemi hakkında İtalyanlara kapsamlı bir brifing verdi.


Ziyaretlerinin son gününde 3. Sanayi Sitesi'ndeki Uygulamalı Ar-Ge Eğitim Merkezi'ni ve Birlik Plaza'yı gezen CNA yöneticileri, çalışmaları ve departmanları yerinde incelediler. Birlik ziyaretinde Başkan Zekeriya Mutlu, heyet temsilcilerine, Türk kültürünü ve İzmir'i simgeleyen hediyeler verdi.


HİZMET KALİTESİ ARTACAK
Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Programı kapsamında İtalyan meslek kuruluşu olan CNA-ECIPA ile ortaklık anlaşması yapan İESOB, hizmet kalitesini AB standartlarına çıkarmayı hedefliyor.


İESOB personelinin işinde uzmanlaşacağını savunan Mutlu, 'İtalyan kurumla bir yıl sürecek sıkı iletişim sayesinde İESOB lobicilik açısından Avrupa'da güçlü bir yer elde edecektir. Ayrıca İzmir ve Roma'daki mesleki örgütleri arasında kurulacak benzer ortaklıklar için bu iki kurum öncü olacaktır. AB tarafından eş finansman sağlanan 135 bin Avroluk projenin genel amacı Türk ve İtalyan mesleki örgütlerin deneyimlerinin karşılıklı değişimi ve iletişimin güçlendirilmesidir' diye konuştu.


CNA NEDİR?
Ulusal Sanatkar Konfederasyonu (Confederazione Nazionale dell'Artigianato-CNA), 1946 yılında Roma'da kurulmuş, ülke çapında hizmet veren özel teşebbüs statüsünde olan meslek örgütü. 16 farklı sektörde, İtalya'daki küçük işletmelerin, serbest çalışanların gönüllü olarak üye olduğu CNA'nın İtalya genelinde 1150 ofisi, 8 bin personeli ve 600 bin üyesi bulunuyor.


Üyelerinin genel temsilcisi durumunda olan CNA, işveren-işçi arasındaki sözleşmeleri kendi üyesi işletmeler açısından takip etme ve farklı sektörlere yönelik 16 çeşit sözleşme imzalama yetkisine sahip. Kuruma üye işletmeleri, İtalyan, AB ve diğer dış pazarlarda geliştirmek için çalışan CNA, üyelerine bilanço-muhasebe-mali danışmanlık hizmetleri de veriyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 12:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?