2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İftar saati geldi atla!

İzmir'de, yıllar sonra kavuştuğu babasının kendisini istememesi ve üvey kardeşlerini göstermemesi nedeniyle 29 yaşındaki Toygun A.'nın intihar girişimi görülmemiş sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Girdiği bunalım sonucu boş bir inşaatın çatı katına çıkan gencin intihar girişimini seyretmek isteyen meraklı kalabalık; "İftar saati geldi atla hadi" sözleri ile alkışlı tempo tuttu.

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşanan olay saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, ablasının annesi, dedesinin ise babası olduğunu öğrenen 29 yaşındaki Toygun A., yaşadığı şaşkınlık karşısında girdiği bunalımla yaşamına son vermek istedi. Elinde üvey kardeşinin fotoğrafı ile boş bir inşaatın çatı katına çıkan genç olayı çevrede meraklı bakışlar içerisinde olayı seyreden vatandaşlara; "Ben psikopat veya deli değilim. Şov yapmak için de oraya çıkmadım. Kardeş sevgisi için ölümü bile göze aldım" diye seslendi.

 

Çatı katında yaşanan intihar girişiminde Toygun A., boğazına dayadığı bıçakla zaman zaman kendisine zarar verdi. Gerilimli saatlerin yaşandığı olayı seyreden bazı vatandaşlar ise; "İftar saati geldi atla hadi", "Atla atla, erkeksen atla, atla bizi bekletme" sözleri ile tezahürat yaparak Toygun A.'yı atlamaya sevk etmek istemeleri dikkat çekti.

Olay yerine intikal eden jandarma ekipleri ise intiharı engellemek amaçlı 3 saatlik ikna çalışmaları netice verdi ve Toygun A., bulunduğu yerden ekipler tarafından aşağı indirildi. Yaşanan olayın ardından ise dram çıktı. Yıllar sonra kavuştuğu babasının kendisini istemediğini söyleyen Toygun A., "Babam beni sosyal paylaşım sitesi olan facebook aracılığıyla buldu. Ben görüşmek istemedim ama ısrarlı çağrılarını kıramayıp sonunda yanına geldim. Bu sefer de babam beni yanında istemedi ve göndermeye çalıştı.

Üvey kardeşlerimi görmek istedim, izin vermedi. Ben de çareyi intihar etmekte buldum. Kardeş sevgisi için ölümü bile göze alırım" dedi.

ŞAŞIRTAN ACI TESADÜF

15 yaşına kadar ablası sandığı kişinin annesi olduğunu öğrenince büyük şok yaşadığını belirten Toygun A, şöyle konuştu: "Annem pamuk toplamak için geldiği İzmir'de Hüseyin A. ile birlikte olmuş. Daha sonra annem Bitlis'e geri dönmüş ve ben doğmuşum. Beni dedemin nüfusuna yazdırmışlar ve annemi de ablam olarak tanıtmışlar. Yıllar sonra ablamın annem, babamın ise dedem olduğunu öğrendim. İnternet aracılığıyla babam yıllar sonra bana ulaştı."

Babasıyla görüşmemek için hep kaçtığını anlatan Toygun A., sözlerine şöyle devam etti:

"Sonunda İzmir'in Oğlananası beldesinde yaşayan babamın yanına geldim. Sanırım benden istediği elektriği alamadı. Ben ona ne kadar yaklaştıysam kaçtı. Gitmem için imalı sözlerde bulunuyordu. İstenmediğimi anladım. Antalya'ya dönmek için para istedim, vermeyince karakolluk olduk. Babamın başka eşinden olan çocuklarını görmek istedim. Sonuçta onlar benim üvey de olsa kardeşlerim. Ancak izin vermedi. Tartıştık. Sesimi böyle duyurabileceğimi düşünüp, inşaata çıkarak intihar etmek istedim."

Psikopat olmadığını ve hayatından memnun olduğunu dile getiren Toygun A., grafikerlik yaparak geçimini sağladığını söyledi. Toygun A., babasının kendisini indirmek için inşaata çıktığını ve 'kardeşleriyle görüştüreceğine' yemin etmesine rağmen indikten sonra da sözünde durmadığını kaydetti.


 

...
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2011 Pazar 18:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?