19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İki anneyi buluşturan acı

İzmir'de  3 yıl önce trafik kazasında hayatlarını kaybeden Mustafa Çizmeci ile Cihangür Şen adlı iki gencin beyin ölümleri gerçekleşmesinin ardından, aileleri hayatlarının en zor kararını vererek, oğullarının organlarını bağışladı. Çizmeci ile Şen'in anneleri acılarını bugün çocuklarının başka bedenlerde can bulduklarını görerek hafifletirken, herkesi organ bağışında bulunmaya çağırdı.

İzmir'de Organ Nakli Haftası kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde biraraya gelen iki anne Nezahat Çizmeci ile Nevval Gül Şen, ortak bir kader yaşıyor. İki arkadaş Mustafa Çizmeci ile Cihangür Şen'in anneleri bundan 2005 yılının Mayıs ayında aldıkları acı haberle yıkıldı. Sahil yolunda otomobille gezmeye çıkan Mustafa Çizmeci ve Cihangür Şen, trafik kazasında hayatlarını kaybetmişti. Çizmeci ve Şen Aileleri günlerce hastanede çocuklarının iyileşmesini bekledi. Ancak umutlar oğullarının beyin ölümü gerçekleştiğine dair aldıkları haberlerle sona erdi. İki aile de doktorların, çocuklarının organlarını bağışmaları konusunda yaptıkları teklife önce sıcak bakmasa da, “Ya bizim çocuğumuz organ bekliyor olsaydı, bağışlanacak bir organla yaşama şansı olsaydı?” sorusu karşısında organlarını bağışladıklarını belirten kağıda imzayı attı. Bugün iki arkadaş hayatta olmasalar bile, organları ile birçok insana yaşama şansı vererek, aslında başka bedenlerde can bulmuş oldu.

İYİ Kİ BAĞIŞLAMIŞIZ

Mustafa Çizmeci'nin annesi Nezahat Çizmeci, yaşadıklarını ve duygularını şöyle anlattı:
“Bugün oğlum hayatta değil. Ancak onun sayesinde başka insanlar hayat buldu. Oğlum bağışlanan organlarıyla aslında yaşıyor. Organların nakledildiği kişiler bazen eve ziyarete geliyorlar. Onları her gördüğümde ‘İyi ki bağışlamışız’ diyoruz. Herkese sesleniyorum. Organlarınızı bağışlayın. Organlarını bağışlasınlar ki yaşama şansı olan insanları tekrar hayata döndürsünler.”

BİZİM OĞLUMUZUN BAŞINA GELEBİLİRDİ

Cihangür Şen'in annesi Nevval Gül Şen de, 2005 Mayıs ayındaki trafik kazasının ardından oğlunun hastanede 9 gün yaşam mücadelesi verdiğini, ancak bu mücadeleden galip çıkamayarak hayatını kaybettiğini söyledi. Anne Şen, “Beyin ölümü gerçekleştiği zaman doktorlar organ bağışını teklif ettiler. Başlangıçta korkunç bir teklif gibi geldi, karşı çıktık. Ancak daha sonra ‘Sizin oğlunuz organ bekliyor olsaydı ve bu şekilde yaşama şansı olsaydı ne düşünürdünüz’ sorusu üzerine daha fazla düşünmedik, belgeleri hemen imzaladık. Oğlum bugün 5 bedende yaşıyor. Oğlum paylaşmasını çok severdi” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 12:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?