4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İki günde 450 eczaneyle anlaşıldı

SSK Sağlık İşleri İzmir İl Müdürü Dr. Murat Balanlı, SSK’lı hastaların ayakta tedavilerine yönelik ilaçların SSK ile anlaşma yapan eczanelerden karşılanması konusunda açıklama yaptı. Balanlı, 2 gün içerisinde 450 eczaneyle sözleşme imzaladıklarını belirtti.

SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Dr. Murat Balanlı, İzmir’de daha önce SSK’lı hastalara ilaç temin eden 140 eczane bulunduğunu, bu sayının da hastalar için sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek, "İzmir, Türkiye’de sigortalı ve hak sahibi açısından yüzde 78 oranla en yüksek ildir, bu nedenle 140 eczane çok azdı. 10 Şubat olarak belirlenen SSK’lı hastaların eczanelerden ilaç alabilmesi için çalışmalar yapıldı ve başlandı. Kurumla sözleşme yapan eczanelerden ilaç alınmaya başlandı. Ayrıca 18 Şubat tarihine kadar da kurum eczanelerinden reçete alabilecekler. 2 gün içerisinde kurumla sözleşme imzalayan eczane sayısı 450 oldu ve bu sayı her geçen gün artıyor. Müdürlük olarak gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Bu akşama kadar bu sayının da 500 olmasını bekliyoruz" dedi.

Sözleşme yapan eczanelerin de bir takım tedirginlikleri olduğuna dikkat çeken Balanlı, "Eczaneler, Emekli Sandığı’ndan 4 ayda verdikleri alacın bedelini alabiliyorlardı. Sigorta ise çok daha kısa sürede bunu temin edecek. Şubat ayı reçeteleri bu ayın sonunda fatura edilebilecek. 20 Mart’tan itibaren 45 gün içerisinde inceleme biterse tamamı, bitmezse sattığı ilacın yüzde 90’ı Mayıs ayının ilk 4 günü içerisinde avans olarak alınabilecek. Fatura teslim tarihinden itibaren 90 gün içerisinde eczaneler, fatura meblağının tamamını alabilecek. İzmir’de 2.5 milyon sigortalı ve hak sahibinin ilaçlarını temin etme konusunda mağdur olmasını engellemek istiyoruz ve bunu da önümüzdeki 1 hafta içerisinde tam olarak sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Eczanelerin bir diğer kaygısı da prosedürün işlemesi konusunda duydukları kaygıdır. Bunun için, Pazar günü AKM’de eczaneleri bilgilendirme toplantısı yapılacak. Uygulamalar konusunda kendileri aydınlatılacak" diye konuştu.

Dr. Murat Balanlı ayrıca, eczanelerin reçete yazıldığında yüzde 30 fazlasına kadar ücret alınmaksızın muadilini verebileceğini, yüzde 30’un üzerinde olan ilacı ise sigortalının farkını vererek alabileceğini söyledi. İzmir’de ortalama 22-25 bin reçete yazıldığını ve 500 eczane ile sözleşme imzalandığında bu rakamın günde 44 reçeteye düşeceğini kaydeden Balanlı, hedeflerinin bin eczane olduğunu da belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 19:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?