4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İkinci baharlarını yaşıyorlar

Ege Üniversitesi (E.Ü.) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde, 7 gün içinde 7 organ nakli gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı’na yeni karaciğerleriyle girecek olan hastalar, hastalıkla ilgili endişelerini geride bırakırken, yakınlarıyla birlikte çifte bayram yapmanın mutluluğunu yaşadı.

E.Ü. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Sözbilen ve Plastik Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip, bir hafta içerisinde 3’ü kadavra olmak üzere 7 karaciğer naklini gerçekleştirdi. 5 aydır Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 3 çocuk babası İbrahim Çubuk (48), oğlu Ferhat Çubuk’un (22) karaciğeri sayesinde sağlığına kavuştu. Oğlu sayesinde geleceğe daha umutla baktığını açıklayan İbrahim Çubuk, "Hasta olduğum günlerde çok karamsardım, gelecek kaygım vardı. Artık ilerisi için daha umutluyum. Ailem ile birlikte güzel günlerin bizi beklediğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kendisini bu yaşa kadar yetiştiren babasını sağlıklı olarak görmenin kendisi için en büyük bayram hediyesi olduğunu belirten Ferhat Çubuk, "Çok mutluyum. Çifte bayram yaşıyoruz" dedi.

KIZININ SAYESİNDE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

7 yıldır Hepatit B hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören Diyarbakırlı Güler Erkuş (40), kızı Gülşen Erkuş’un (22) ciğeriyle yeni bir yaşama başladı. 23 yıllık evli ve 6 çocuk annesi olan Güler Erkuş, kızı sayesinde kötü günleri geride bıraktığını söyleyerek, "Yıllarca ölümle yaşam arasındaki o ince çizgide yaşadım. Kızım sayesinde sağlığıma kavuştum. Ona ne kadar teşekkür etsem az" şeklinde konuştu.

Annesini sağlığına kavuşturmanın o büyük mutluluğunu yaşadığını açıklayan Açıköğretim Lisesi son sınıf öğrencisi Gülşen Erkuş, "Onun yeniden gülebildiğini, hayata umutla sarılabildiğini görmek çok güzel bir duygu" dedi.

Organ nakli gündeme geldiğinde annesini sağlığına kavuşturmak istediğini açıklayan Erkuş, "Yapılan testlerde olumlu netice alınca hemen kabul ettim" diye konuştu.

2.5 yıldır siroza bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören İbrahim Karadağlı (55), beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencisi Emrah Türk’ün (19), karaciğeriyle ikinci bir hayata başladı. 34 yıllık evli ve 3 çocuk babası olan İbrahim Karadağlı, insanın kendi başına gelmeden organ bağışının önemini kavrayamadığını belirterek, "Çocuklarımın organ bağışında bulunmaları için kendilerini yüreklendireceğim. Bir kadavradan başka insanlar şifa bulabiliyor" dedi.

BABASI İÇİN ORGANLARINI BAĞIŞLAYACAK

Kadavradan organ bekleme sürecinde 3 çocuğunun da nakil için gerekli testleri yaptırdığını, ancak sonucun olumlu çıkmadığını açıklayan Karadağlı, "Yakınlarının organlarını bağışlayan aile ile tanışıp, kendilerine teşekkür etmek istiyorum. O gencin sayesinde ikinci bir yaşama başladım" dedi.

Babasının eski sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduğunu açıklayan Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi Özkan Karadağlı (22), kendisinin de organlarını bağışlayacağını söyledi.

Yine kadavradan yapılan karaciğer nakliyle şifa bulan ve Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle 4 yıldır tedavi gören 24 yıllık evli ve 3 çocuk babası Halis Karabulak (51), bir hayalin gerçekleştiğini belirtti. Yaşamdan ümidini kestiği anda, kadavradan alınan organ ile eski kötü günlerini geride bıraktığını dile getiren Karabulak, "Yakınlarını kaybeden bir aile için organ bağışında bulunmak eminim zor bir karar. Ancak toprağa gömülen organlar, yıllardır şifa bekleyen hastalar için ümit ışığı olabiliyor" diye konuştu.

E.Ü. Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi’nde yapılan nakillerle İhsan Yiğit (kadavra) ve Rahmi Coşkun, Ekrem Sesli yakınlarının organlarıyla şifa buldu.

izmir
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 13:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?