2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İl örgütünden Kılıçdaroğlu'na destek

CHP İL ÖRGÜTÜNDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Olağanüstü kurultay seslerinin giderek yükseldiği CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine İzmir İl Örgütü'nden destek geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, "Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açtığı yolda yürüyen CHP kısa sürede Türkiye için umut ışığı olmuştur. Bu ilkeli çizgide ilerleyen CHP'nin başarıya ulaşarak iktidar olacağına ve Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacağına inancımız sonsuzdur" dedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısına; Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Gaziemir, Çiğli, Bayraklı, Bornova, Aliağa, Torbalı, Alaçatı, Bergama, Urla Belediye Başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Konuşmasına tutuklu İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın sözlerinden örnek vererek başlayan İl Başkanı Bayır, seçim çalışmalarında gösterdikleri

başarılı çalışmalardan ötürü il ve ilçe yöneticilerine, kadın ve gençlik kolları üyelerine teşekkür etti. Sonuçlara bakıldığında Türkiye geneli ve İzmir açısından somut bir başarı yakalandığını söyleyen Bayır, "Sadece İzmir'de AK Parti ile aramızdaki oy farkı 101 binden, 172 bine çıkmıştır. Makas daha da açılmıştır. Türkiye sonuçları yüzde 20'lerden yüzde 26'lara yükselmiştir. Milletvekili sayısı hem İzmir'de hem de Türkiye genelinde artmıştır" diye konuştu.

 

"TAM DESTEK VERİYORUZ"

Kılıçdaroğlu ve ekibinin seçim sürecindeki çalışma temposu ve gayretinin tüm Türkiye'de örnek gösterilerek takdir topladığını ifade eden Bayır, "Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açtığı yolda yürüyen CHP, kısa sürede Türkiye için umut ışığı olmuştur. Bu ilkeli çizgide ilerleyen CHP'nin başarıya ulaşarak iktidar olacağına ve Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacağına inancımız sonsuzdur. Bu nedenlerden dolayı başarısız söylemlerini doğru bulmuyoruz. Her yurttaşın insanca yaşayacağı, çağdaş, demokratik,

özgürlükçü, insan haklarına ve hukuk devletine saygılı bir Türkiye kurmak hedefine, el ele, birlik içinde ve Genel Başkan'ımızın önderliğinde yürüyeceğiz. Bu düşüncelerle Genel Başkan'ımıza ve Genel Merkez yönetimine İzmir örgütü olarak tam destek veriyoruz" ifadelerini kullandı. Bayır'ın konuşması sırasında salonda toplanan partililer Kılıçdaroğlu'na yönelik destek sloganları attı.

 

"İMZA ATANLAR DA OLACAK ATMAYANLAR DA"

Destek toplantısına katılarak İl Başkanı Bayır'ın hemen yanında oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gerekli açıklamayı Bayır'ın yaptığını, kendisinin bu konuda konuşmasına gerek kalmadığını belirten Kocaoğlu, "Benim söyleyecek başka bir sözüm yok. İçeride ben de masada oturuyordum. Olağanüstü kurultay için imza toplayabilirler. En doğal ve demokratik hakları. İmza atanlar da olacak, atmayanlar da, bu gayet doğaldır" diye konuştu.

 

LİNÇ EDİLECEKTİ

Toplantı sonunda İl Başkanı Bayır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yer aldığı masaya doğru yönelen bir partili söz almak istedi. Kendisinin de konuşmak istediğini dile getirmesi üzerine İl Başkanı Bayır, partiliyi dışarıya davet etti. Kendisine söz verilmemesine sinirlenen partili, dışarıda eleştirilerini ve şikayetlerini yüksek sesle dile getirmek isteyince diğer partililerin tepkisiyle karşılaştı. Bir anda tepki gösterenlerin arasında kalan partili zor anlar yaşadı. Partililerin muhalif

olarak düşündükleri kişinin üzerine yürüdükleri ve tartakladıkları görüldü. Olayın büyümesi üzerine konuşma yapmak isteyen kişi, il yöneticileri tarafından kalabalığın arasından güçlükle çıkarıldı. Partililerin elinden güçlükle alınan şahsın Kılıçdaroğlu muhalifi olmadığı, aksine destek konuşması yapmak istediği öğrenildi.

CHP İL ÖRGÜTÜNDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK
CHP İL ÖRGÜTÜNDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK
CHP İL ÖRGÜTÜNDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 16:04:00
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 18:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?