5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İl özel idaresinin bütçesi belli oldu

İL ÖZEL İDARESİNİN BÜTÇESİ BELLİ OLDU: 125 MİLYON

Kasım ayı boyunca görüşülen İzmir İl Özel İdaresi Bütçesi 125 Milyon Lira olarak belirlenirken, bütçeden Mobese için 2 milyon lira ödenek ayrıldı. Özellikle kırsal kalkınmanın ön plana alındığı 2011 yılı bütçesinde en büyük payı yine köyler aldı. İzmir İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı bütçe görüşmeleri son buldu. Yaklaşık 20 gün süren bütçe görüşmeleri sonunda İzmir İl Özel İdare'sinin bütçesi 125 milyon lira olarak belirlendi. İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci yaptığı konuşmada, dünyanın hızla değiştiğini, geliştiğini, ilerleyen teknolojik gelişmelerin yeni ihtiyaçları beraberinde getirdiğini belirterek, “Bu hızlı değişim süreci toplumsal yapıyı derinden etkiliyor. Gelişen dünyayı yakalamak, Avrupa Birliğinin yönetim alanındaki standart ve normlarına ulaşmak artık vazgeçilmez bir hedef halinde önümüzde duruyor” dedi.

Meclis Başkanı Değirmenci, “Bu bütçeyle ilimizin eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, tarım, gençlik, spor, çevre, kültür, turizm ve sosyal hizmetlerini en üst düzeyde ve eşit olarak sunmak, yatırımlarda kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamaktır. Bu hizmet sunumuyla, İzmir halkının, bilhassa kırsal kesimin hayat standardını yükseltmek ve sosyal hizmetlere önem vermek önceliklerimiz arasındadır. Özel İdarenin kıt olanaklarını çok yerinde kullanarak çok dengeli ve gerçekçi bir bütçe yaptık” diye konuştu.

Kasım ayı boyunca İzmir il Özel İderesi'nin bütçesini kalem kalem tartışarak sonuca ulaştıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “İzmir İl Genel Meclisi bütçe içinde önceliği kırsal kesime ve Sosyal Hizmetlere ayırmıştır. Köylere Hizmet Götürme Birliğine bütçelendirmesi içinde 1.163.000. TL yenilenebilir enerji kaynakları için ödenek ayrılmıştır. Ayrıca köylerimizin çöplerinin toplanması ve atıklarının alınması için taşıt alımları ve akaryakıt gideri olarak 4.000.000. TL ödenek ayrılmıştır. Bununla amaç, eksik kalan Bergama İlçesinin köylerinin evsel atık sular ve katı atıkların toplanması için 3 Kamyon 3 Vidanjör ve 1042 konteynır ile Tire ilçesine, 2 kamyon, 3 vidanjör ve 780 konteynır alarak 2011 nisan ayından itibaren İzmir'in 597 tane köyünün çöplerinin toplanmasıdır. Bilindiği gibi 2010 yılı içinde köylerin çöplerinin toplanması için, 20 kamyon, 5 vidanjör, 5554 adet konteynır alınmıştı. Bu araçlar, Aralık ayı içerisinde düzenlenecek törenle hizmete girecektir” dedi.

Kalem Kalem bütçe, İzmir İl Özel İdaresi 2001 yılı bütçesinin dağılımından örnekler de veren Meclis Başkanı Değirmenci, Eğitim Hizmetleri için toplam 18 milyon 360 bin 857 TL, sağlık hizmetleri için toplam 600 bin TL, Kültür ve Turizm hizmetleri için toplam 200 bin TL, Spor Hizmetleri için toplam 785 bin TL ödenek ayrıldığını belirterek, “Mobese için 2011 yılı bütçesinden 2 milyon lira ödenek ayırdık. Öte yandan Köy sulama, elektrifikasyon ve çeşitli ilçelerde yapımları devam eden göletler ve diğer harcamalar için toplam 6 milyon 130 TL ödenek ayırarak kırsala verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş olduk” dedi.

Bütçenin tümü ile incelendiğinde görüleceği üzere, 125 milyon TL'lik bütçe ile İzmir'in 30 ilçesi ve 597 tane köyüne yeterli hizmet götürmek mümkün değildir. Ancak biz 125 milyonluk bütçeyi yerinde ve dengeli kullanarak çok gerçekçi bir bütçe yapmış bulunmaktayız, diyen Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Çağdaş ve katılımcı bir anlayışla ilimizin değişmelem Kalem bütçe: bulunuyoruz. z önemi bir kez daha göstermiş olduk, n TL, Kültür ve Turizm hizmetleri için toplam 200 bin TL, en ve gelişimine öncülük ederek, doğayı ve çevreyi koruyarak, dünya kenti İzmir'i yaratmak için kendi çapımızda önemli katkılarda bulunuyoruz” dedi.

İL ÖZEL İDARESİNİN BÜTÇESİ BELLİ OLDU: 125 MİLYON
İL ÖZEL İDARESİNİN BÜTÇESİ BELLİ OLDU: 125 MİLYON
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 13:42:01
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 15:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?