8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İletişim Fakültese'nde mezuniyet töreni

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi'nden mezun olan 252 genç, törenle diplomalarını aldı. 

Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi'nde Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar'ın da katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Şimdiye kadar birçok mezuniyet törenine katıldım. Ancak hiçbiri bu kadar renkli, dinamik değildi. Umarım buradan mezun olan gençlerimizin hayatı da bu tören gibi canlı ve dinamik geçer" dedi. Gençlere seslenen Prof. Dr. Bayındır, "Sizler iyi bir üniversitenin çok iyi bir fakültesinden mezun oldunuz. Burada kazandığınız bilgileri meslek yaşamınızda en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum" diye konuştu. 

Fakültelerinin 4 bölüm 12 Anabilim Dalı'nda teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini açıklayan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel ise, "Şu an tek eksiğimiz yeni fakülte binası. 

Gerekli maddi imkanların oluşturulmasıyla birlikte eylül ayında temeli atacağız.
 İşsizlik, yatırımsızlık ülkemizin en büyük sorunları. 

Ülkemizdeki işsizlik oranı yüzde 11'e ulaştı. Artık ekmek aslanın ağzından midesine indi. Rekabetin esas olduğu ülke koşullarında rakiplerinizden üstün olmanız gerekiyor. Okulda öğrendiklerinizle yetinmeyin, sürekli kendinizi geliştirin. İki ya da üç dil bilmeniz size mutlak üstünlük getirecektir. Mesleki gelişmeleri takip edin. Çok okuyun. Davranış ve giyiminize dikkat edin. Unutmayın ki dış görünüşünüzle fark edilir, beyninizle yükselirsiniz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından fakülteyi ilk 3 dereceyle bitiren Ebru Şan, Derya Tuncel ve Uğur Bulduk'a Dekan Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel tarafından belgelerinin verilmesinin ardından mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Önce Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan fakülte birincisi Ebru Şan, sonra da tüm öğrenciler aldıkları mezuniyet belgelerini kısa bir süre önce vefat eden Prof. Dr. Mustafa Durmaz'a ithaf ettiler.
Törende, Bulutsuzluk Özlemi, Ferhat Göçer, Bülent Ortaçgil ve Duman da genç iletişimcilerle beraber olarak, onlara unutulmayacakları bir gün yaşattı. Sanatçılara Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel tarafından onur plaketi verildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 19:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?