27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İlk sergi 50. yıl köşkünde

Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sanat Galerisi, 2008-2009 öğretim yılına Gürcan Öner'in “Suretler” adlı resim sergisi ile başladı.

İzmirli sanatçının kişisel sergisinde, tuval üzerine akrilik tekniği ile yapılmış 32 eseri yer alıyor.

Dönemin ilk sergisinin açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da katıldı. Prof. Dr. Yılmaz konuşmasında, “Rektörlüğüm sırasında ilk sergisinin bir resim sergisi olması ve bir bayan sanatçı tarafından açılması benim için önemli. Sanatla ilgilenen bayanların çoğalması çok sevindirici, hobi amaçlı başlayan sanat girişimlerinin profesyonelleşmesi çok güzel gelişmeler.” dedi.

Eğitim sistemimizde sanata dayalı derslerin eksikliğine değinen Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, üniversitelerden sanat yönünde beklentinin bu yönde arttığını ve üniversite bünyesindeki bu gibi sergilerin ihtiyaca çok katkılar sağlayabileceğini belirtti.

Gürcan Öner'in yakın dostu Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar ise “Umarım ülkemizde daha çok sanatsal hobiler edinilir ve bunlar sanata dönüşür. Gürcan Öner'in önemli ressamlardan etkiler taşıyarak kendi sanatını oluşturmasını çok önemsiyorum” dedi. Sergi 7 Kasım 2008 tarihine kadar gezilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 10:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?