4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İnciraltı yerle bir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, İnciraltı’nda kaçak yapılaşmada bulundukları gerekçesiyle 6 iş yerinin yaptığı çevre düzenlemelerini yıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, İnciraltı’nda bulunan Turkuaz, Çınar Center, Bahçe Cafe, Kırkahvesi ve Türkevi ile içinde bulunan Go Card pistinin kendilerine tahsis edilen alanın dışında kaçak yapılaşmada bulundukları gerekçesiyle iş yerlerinin etrafında yaptıkları düzenlemeleri yıktı. Yıkımın kanunlara aykırı olduğunu ileri süren iş yeri sahipleri, haklarını yasal yollarla arayacaklarını belirtti.

Turkuaz Eğlence ve Dinlenme tesislerinin sahibi Atalay Noyaner, yıkımın yasal olmadığını ve yaptıkları düzenlemelerin, gecekondu kapsamına sokularak herhangi bir tebligat yapılmadan belediyenin yıkım yaptığını ileri sürdü.

Milli Emlak Müdürlüğü’nden kiraladıkları 8 bin metrekarelik alanın içinde düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Noyaner, "Milli Emlak Müdürlüğü’ne yer işgali nedeniyle 40 milyar, devlete KDV olarak 35 milyar lira ödüyoruz. Virane olarak aldığımız bu yeri güzelleştirebilmek için 3 trilyon lira harcadım, hala kirada oturuyorum. Yaz aylarında 200 kişiye iş imkanı sağlıyoruz ve AB standardında, 120 milyar liraya çocuk parkı yaptırdık, buraya gelen insanların daha rahat etmesi için. Bu kadar yatırım yaptığımız yerde de mecburen, bazı düzenlemelerde bulunduk. İzmir için buraya eğlenmeye gelen insanlar için yapmak istediğimiz birçok projemiz vardı fakat birileri yapılan iyi şeyleri baltalamak istiyor" dedi.

Yıkımda kararlı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, yapılan ilave düzenlemeleri yıkarken, belediye yetkilileri İnciraltı’nın, belediyeye ait reklerasyon alanı olduğunu ve buralarda yapılacak olan kaçak yapılaşmaların da mutlaka yıkılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 12:50:59
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feride ünsal IP: 85.98.123.xxx Tarih : 25.08.2006 12:32:41
orası izmirin sayılı we ğözde mekanlşarından biri tam anmlamı ile aile ortamı ora çalısanları we bizler ta m bir aile ğibiyiz bu kadar önemli we bu kadar ğüzel bir mekanı yıkmamalısınıoz bence