4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İndirimsiz cezayı Yargıtay da onadı

İzmirli hâkim Süleyman Kül’ün töre cinayetinde verdiği indirimsiz ceza Yargıtay’ca da benimsendi. Kardeşini öldüren genç ömür boyu hapis yatacak.

Verdiği kararlarla "ilklerin hakimi" olarak bilinen İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Kül’ün tüm Türkiye’ye örnek olan "töreye indirimsiz ceza kararı" Yargıtay tarafından da onaylandı. Sevgilisinden hamile kalan kız kardeşi Çiğdem İnce’yi "töre" yi çiğnediği gerekçesiyle öldüren Cahit İnce’ye ömür boyu hapis veren ve töre indirimi uygulamayan Kül’ün bu kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nce kabul gördü. Yeni TCK’ya göre ise töre cinayetlerine "indirimsiz ömür boyu hapis" nisan ayında yürürlüğe girecek.

SÖZDE YARDIM EDECEKTİ
Mardin’den Manisa’nın Turgutlu ilçesine göç eden ailesiyle birlikte yaşayan 17 yaşındaki Çiğdem İnce, ismini gizli tuttuğu sevgilisinden hamile kalınca ağabeyi Cahit’ten yardım istedi. Bebeği doğurmak istediğini söyleyen genç kızıdinleyen Cahit, tüm ısrarlarına rağmen sevgilisinin kim olduğunu söylemeyen kız kardeşini hamileliğini aileden gizlemesi gerektiğini söyleyip İzmir’e getirdi. Genç adam tuzağa düşürdüğü Çiğdem’i kafasına yedi kurşun sıkarak öldürdü. Cahit İnce daha sonra kardeşini kazdığı çukura gömdü.

İHBARLA ORTAYA ÇIKTI
Mayıs 2003’te meydana gelen bu olay savcılığa yapılan bir ihbar mektubuyla ortaya çıktı. Polis, "töre" gereği kızkardeşini öldürdüğünü tespit ettiği Cahit İnce’yi evinde yakaladı. Savcılık, "kasten adam öldürmek" suçundan Cahit İnce’yi tutuklayarak, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. İnce mahkemede kendini, "Namusum için öldürdüm" diye savundu ama töre indiriminden yararlanamadı. İndirimden yararlansaydı 12 yıl atacaktı.
Sabah Gazetesi
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 10:03:39
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 12:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?