8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İngiliz sokak çocukları İzmir'de

Büyükşehir Belediyesi ile British Council, sokak çocuklarını sahiplenmek ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacıyla "Sokak Ligi" turnuvası düzenledi. 

İzmir'den bir, Diyarbakır'dan 2, Ankara ve İngiltere'den birer takımın yer aldığı 9 Ekim'de başlayan futbol turnuvası 17 Ekim'de sona erecek. 

İngiltere'deki "Street League" ile eşgüdümlü olarak yürütülen Türkiye "Sokak Ligi" projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selma Nalbantoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, British Council İzmir Direktörü Patricia Türkmenoğlu ve Sreet League Operasyon Müdürü Charlotte Gilsenan katıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sokak çocuklarının olumsuz alışkanlıklardan korunması ve kurtarılması konusunda, British Council ile belediye işbirliğinde gerçekleştirilen Sokak Ligi projesi kapsamındaki müsabakaların 9 Ekimde başladığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, risk altındaki çocukların sahiplenilmesinin önemine dikkat çekerek, " Sokak çocuklarının rehabilitasyonu, dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinin önemli bir sorunu. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu sosyal sorunun üzerine gidiyor, bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yapıyor ve destek veriyoruz. Bu çocuklarımızın, sağlıklı ve sosyal bireyler olarak yaşama katılması için çaba gösteriyoruz. Sokak Ligi projesi de bu amaca önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. 

Sreet League Operasyon Müdürü Charlotte Gilsenan, Sokak Ligi projesine, Türkiye'de 16 yaş altı, İngiltere'de ise 12 yaş üstü çocukların alındığını belirterek, "Bu çocukların ortak özelliği, tümünün de uyuşturucu gibi kötü bağımlılıklara sahip olmaları. İngiltere'de gerçekleştirdiğimiz proje, Türkiye'ye örnek oldu" dedi. Gilsenan, İngiltere ve Türkiye Sokak Ligi arasında fikir alışverişi yapılabilmesi için 17 Ekim'e kadar çeşitli toplantı ve çalıştaylar da erçekleştireceklerini söyledi. British Council İzmir Direktörü Patricia Türkmenoğlu da risk altındaki çocuklar için futbolu bir araç olarak kullandıklarını ifade ederek, "Liderlik, disiplin, ekip çalışması eğitimleri veriyor, kişisel gelişimlerini sağlıyoruz. 

Bu sosyal projeye önemli katkılarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu. İzmir'de 48 çocuğun yer aldığı 4 takımlı Sokak Ligi projesi, Britisp Council önderliğinde üç yıl önce başladı. Asarlık ve Çiğli Belediyeleri desteğinde birer takım oluşturuldu. Ayrıca Kızılay, Ege Mahallesi ve Ballukuyu'dan seçilen çocuklarla bir takım kurarken, Karşıyaka Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin eğitimlerine katılan çocuklardan da bir takım oluşturuldu. Böylece, toplam 48 çocuğun yer aldığı toplam 4 takımın yer aldığı İzmir Sokak Ligi kuruldu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?