26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İnternet dolandırıcılarına darbe

İzmir polisi, İstanbul, Balıkesir ve ilçelerinde internet aracılığıyla başkalarına ait hesapları boşaltarak 200 bin YTL haksız kazanç elde eden 8 kişiyi yakaladı. Çete elemanlarının, Türkiye'de banka hesap numaralarını bularak Rus hackerlara verdiği ve hackerlar tarafından hesaplardan para çekildiği ortaya çıktı.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu İzmir, İstanbul ve Balıkesir'de bazı kişilerin internet bankacılığı aracılığıyla hesaplara girerek vatandaşların hesaplarından para çekerek mağdur ettiğini tespit etti. Şahısları 3 ay takip eden ekipler, "Zincir35" adını verdikleri operasyonun düğmesine bastı. İzmir, İstanbul ve Balıkesir'de yapılan operasyonla çetenin elebaşı İ.K. (30) ile Foça'da memur A.G. (48), K.E. (40) ile kuryelik yapan M.Ç. (28), S.G. (26), İ.A. (24), N.H. (40) ve R.P. (43) gözaltına alındı.


İfadeleri alınan 8 kişi,"Kredi kartı dolandırıcılığı" suçlarından adliyeye sevk edildi.
Soruşturma kapsamında üç ilde faaliyet gösteren çete elemanlarının, banka hesap numaralarını bularak Rus hackerlara komisyon karşılığı sattığı, hesap numaralarını elde eden Rus hackerların internet bankacılığı aracılığıyla hesapları boşalttığı belirlendi. Türk çete elemanlarının bulduğu banka hesap numaralarını Rus hackerlere yüzde 30 komisyonla sattığı ortaya çıktı.

Polis, operasyon kapsamında çetenin diğer elebaşı İsa Y. ve çete üyeleri Ayhan A. ile İlhan K.'nın bir ay önce aynı suçtan yakalanarak İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklandığını açıkladı.

 

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?