8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İntikam için bombalı paket yolladı

İzmir'de, bir mermer fabrikasında işçi M.Ş. (31), alacak verecek meselesi yüzünden arasında husumet bulunan H.A.'ya içine el yapımı boru tipi bomba yerleştirdiği iki kargo kolisini gönderdiği gerekçesiyle arkadaşı Z.T. (25) ile birlikte yakalandı.

Suçunu kabul eden, H.A.'nın kendisini dövüp hakaret ederek zorla para istediği için intikam almak amacıyla bu planı uyguladığını söyleyen M.Ş.'nin, iki ay önce gönderdiği ilk kolideki bombanın patlaması sonucu kargo şirketinde çalışan Mehtap Enç (18), hafif yaralanmıştı. Zanlı M.Ş. ve suç ortağı arkadaşı Z.T., adliyeye sevkedildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen ağustos ayında, Kemalpaşa İlçesi 8 Eylül Mahallesi 122 Sokak'taki bir kargo şirketine verilen ve içindeki bombanın patlaması sonucu görevli Mehtap Enç'in (18) hafif yaralanmasına neden olan koli ile, 6 gün önce, Karabağlar semti PTT Şubesi'ne bırakılan, görevlilerin şüphesi sayesinde fünyeyle kontrollü patlatılınca içinde boru tipi bomba düzeneğine rastlanan koli arasında benzerlik olduğunu belirledi. Ayrıca, iki kolinin de Murat Aksu kimliğiyle Kemalpaşa'da aynı adresteki H.A.'ya gönderildiği farkedildi. Araştırmada, ‘uyuşturucu kullanmak ve satmak' suçundan sabıkalı H.A.'nın, kendisine gönderilen ikinci koliyi kabul etmemesi nedeniyle PTT şubesine geri döndüğü, bu sırada da kimliği belirsiz bir kişinin, şubeye giderek görevlilere gönderdiği kolinin neden gitmediğini sorduğu bilgisine ulaşıldı.

PTT GÖREVLİLERİ TEŞHİS ETTİ

Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, kolileri gönderen zanlının, PTT görevlilerinin verdiği eşkal ve teknik takip sonunda Kemalpaşa'daki bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan M.Ş. olduğu saptandı. Harekete geçen ekipler, sabıkası bulunmayan M.Ş. ile kendisine yardım eden ev arkadaşı Z.T.'yi kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan M.Ş., PTT şubesindeki görevliler tarafından teşhis edildi.

İKİ DÜŞMANINI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İSTEMİŞ

Zanlı M.Ş., sorgusunda, kolileri gönderdiği, aynı işyerinde çalıştığı H.A. ile aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunduğunu, kendisinden zorla 6 bin YTL istediğini, vermeyince dövüp hakaret ettiğini, çevresinin geniş olması nedeniyle korktuğunu böyle bir tuzak kurduğunu söyledi. Polislere, elektrikli aletlerin tamiri ve bağlantıları konusunda çok iyi bilgi sahibi olduğunu ve bu nedenle barut kullanarak bomba yapmayı bildiğini anlatan M.Ş., bu şekilde H.A.'dan, kendi kimliğini açığa çıkarmadan intikam alabileceğini vurguladı. Ayrıca, M.Ş.'nin, yine arasında husumet bulunan, Karabağlar semtinde oturan Murat Aksu'nun, kolilerde gönderici kısmında ismini kullanarak H.A. ile birbirlerine düşürmeyi amaçladığını anlattığı öğrenildi.

İşlemleri tamamlanan M.Ş., kendisine yardım ve yataklıkta bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Z.T. ile birlikte adliyeye sevkedildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 17:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?