4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İP'den Edelman'a protesto

İşçi Partisi (İP) İzmir İl Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dış politikasına müdahale ettiği gerekçesiyle, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi Eric Edelman’ı bir basın açıklaması yaparak protesto etti.

İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, ABD Büyükelçisi Eric Edelman’ı protesto etmek için Konak Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Büyükelçi Erici Edelman’ı konuşmaları nedeniyle protesto eden İşçi Partisi üyeleri, hükümeti de Edelman’ın konuşmalarına taviz verdiği gerekçesiyle slogan atıp basın açıklaması okuyarak protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Ali Karşılayan, "ABD Büyükelçisi Eric Edelman, imparator elçisi gibi davranıyor. Tayyip-Gül ikilisini emir eri gibi kullanmaya alışan ABD, şimdi de Cumhurbaşkanı sayın Sezer’e de direktif vermeye kalktı. Tayyip Erdoğan ABD’nin "Büyük Ortadoğu Projesi" içinde görev alacağını, Diyarbakır’ı yıldız yapacağını yıllar önce açıkladı. Bunlar iktidar koltuklarını işgal ettiği sürece Türkiye daha çok aşağılanacak ve hakaret görecek" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 16:21:22
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 21:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?