26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşadamına kanlı pusu

İzmir'in Bornova İlçesi'nde müteahitlik yapan ve döviz bürosu bulunan Mustafa Metin, şoförü ve işçisinin içinde olduğu otomobilde çapraz ateşe tutuldu.


Tabanca ve pompalı tüfekle ateş eden saldırganlar kaçtı. Olayda iki çalışanıyla yaralanan Metin'in bir ay önce, sahibi olduğu arsa üzerindeki LPG istasyonunu yıktırdıktan sonra, burayı işleten D.K. tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle polise başvurduğu ortaya çıktı.


Olay, bugün saat 11.30 sıralarında Manavkuyu Sultan Çiftliği kavşağında meydana geldi. Sebat Döviz Bürosu'nun sahibi olan ve inşaat firması bulunan 43 yaşındaki Mustafa Metin, şoförü 28 yaşındaki İlkay Çiçekliyurt ve personeli 35 yaşındaki Sadun Tokay'la birlikte işyerinin bulunduğu binanın önüne geldi. Metin ve çalışanlarının bulunduğu Mercedes marka 35 TV 915 plakalı otomobil sokak içerisine girmek için yavaşladığı sırada kimliği belirlenemeyen 2 kişi araca yaklaşıp tabanca ve pompalı tüfekle art arda ateş etti.


OTOMOBİL İÇERİSİNDE YARALANDILAR


Otomobilin camlarını kıran kurşun ve saçmalar, Mustafa Metin'in sırtına, İlkay Çiçekliyurt'un karnına, Sadun Tokay'ın ise başına isabet etti. Kanlar içinde kalan yaralılar, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Özel Ege Sağlık ve Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiçekliyurt ve Tokay'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Mustafa Metin'in ise iyi olduğu bildirildi.


TEHDİTTEN POLİSE BAŞVURMUŞ


Silahlı saldırıda yaralanan Mustafa Metin'in, işyerinin hemen karşısındaki, sahibi olduğu arsa üzerinde bulunan LPG istasyonunu yıktırdığı, bunun üzerine de istasyonu işleten D.K. tarafından tehdit edildiğini ileri sürürek bir ay önce polise başvurduğu ortaya çıktı. Şikayet üzerine o zaman gözaltına alınıp Adliye'ye sevk edilen D.K.'nin savcılıkça serbest bırakıldığı öğrenildi.


Polis, Metin ile yanındaki çalışanlarını kimin yaraladığını belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?