3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

İşadamına pompalı infaz

İzmir Karşıyaka'da restoran işleten Serdar Karaca, arsa anlaşmazlığı yaşadığı Erdem C.'nin oğlu 27 yaşındaki E.C. tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle vuruldu

Yerde yaralı yatan Karaca’nın yüzünü bıçakla kesip yanında getirdiği tapuyu yapıştıran E.C., yoldan geçen izinli polis memuru tarafından yakalandı. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Karaca kurtarılamadı. Olayda seken saçmalarla Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Feyyaz Sungur da ayağından yaralandı. Olay, Bostanlı 1787/1 sokak 39 numarada meydana geldi. Karafaki Restaurant’ın sahibi olan ve bir dönem Mustafa Sarıgül’ün başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Hareketi ilçe başkanlığını yürüten Serdar Karaca, bir süre önce Urla İlçesi’nde Erdem C.’den arazi satın aldı. Karaca satın aldığı araziye karşılık ev vermesine rağmen ikili arasında ödemeler konusunda anlaşmazlık yaşanınca, taraflar mahkemelik oldu.

ARKASINDAN KOŞARAK VURDU

Bugün sabah saatlerinde Urla Adliyesi’nde görülen arazi davası sonrasında taraflar arasında yeniden tartışma çıktı. Bunu duyan Erdem C.’nin Urla’da su ve tüp bayiliği yapan oğlu E.C., Bostanlı Semti’ne geldi. Burada aradığı Serdar Karaca’yı, restoran önünde bulan E.C., yeniden çıkan tartışma sonrasında geldiği takside bıraktığı pompalı tüfeği çıkartarak ateş etti. İlk ateşin ardından E.C., "Beni öldürmek istiyor" diye bağırarak kaçmaya çalışan Karaca’nın arkasından ateş edip bacaklarından yaraladı. Kanlar içerisinde yere yığılan Serdar Karaca’nın yanına gidip bir kez daha karnına ateş eden E.C., daha sonra bıçakla Karaca’nın yüzünü kesti, yanında getirdiği tapuyu da kanlar içindeki yüzüne yapıştırıp kaçmaya çalıştı.

HASTANEDE CAN VERDİ

Bu sırada olay yerinden geçen ve görev izninde bulunan polis memuru müdahale ettiği E.C.’yi etkisiz hale getirdikten sonra gelen polis ekiplerine teslim etti. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve çok kan kaybettiği bildirilen Serdar Karaca, müdahaleye karşın kurtarılamadı. Olay sırasında seken saçmalar bacağına isabet eden Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Feyyaz Sungur’un tedavisinin ise devam ettiği, sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Gözaltına alınan E.C., sorgulanmak üzere cinayet büro Amirliği’ne götürüldü.

EŞİ DE SİYASETÇİ

Arazi anlaşmazlığı nedeniyle öldürülen Serdar Karaca’nın siyasi faaliyetlerinin yanı sıra eşi Bahar Karaca’nın da Kemal Baysak’ın belediye başkanlığı döneminde DSP’den belediye meclis olarak Karşıyaka’da görev yaptığı, TDH’nin faaliyetlerini sonlandırması üzerine ise AK Parti’ye geçerek milletvekili aday adayı olduğu bildirildi.

 

...
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2011 Çarşamba 15:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?