26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşbirliği çatırdadı

Si­ya­si par­ti­le­rin teröre karşı or­tak ha­re­ke­tinden de tartışma çıktı. AKP, “CHP bu işten siyasi rant sağlamaya çalıştı” iddiasında bulundu. CHP ise tepki gösterdi 

AKP İz­mir İl Baş­ka­nı Ay­dın Şen­gül İz­mir’de­ki si­ya­si par­ti il baş­kan­la­rı’nın te­rö­re tep­ki ama­cıy­la Ata­türk Anı­tı’na çe­lenk koy­ma­sı­nın CHP ta­ra­fın­dan si­ya­si rant ola­rak kul­la­nıl­ma­ya ça­lış­tı­ğı­nı öne sür­dü. Şen­gül’ün bu açık­la­ma­sı­na CHP İz­mir İl Baş­ka­nı Ke­mal Ka­ra­taş sert tep­ki gös­ter­di. Ka­ra­taş, “Şen­gül ön­ce ka­tı­lı­yor son­ra bal­ta­lı­yor. Bu hu­yun­dan vaz­geç­sin” de­di.


İz­mir’de­ki si­ya­si par­ti il baş­kan­la­rı­nın bir­lik­te­li­ği kı­sa sür­dü.
AKP İz­mir İl Baş­ka­nı Şen­gül, il baş­kan­la­rı’nın te­rö­re tep­ki koy­mak ama­cı ile bi­ra­ra­ya gel­di­ği­ni, bu ola­yın CHP ta­ra­fın­dan si­ya­si rant ola­rak kul­la­nıl­ma­ya ça­lı­şıl­dı­ğı­nı öne sür­dü. Şen­gül, “Biz AKP ola­rak kim­se­nin is­te­ği için çe­lenk koy­ma­ya git­me­dik. Te­rö­re kar­şı tep­ki gös­ter­mek için ken­di is­te­ği­miz­le Ata­türk Anı­tı’na çe­lenk koy­duk. Te­rö­re kar­şı koy­du­ğu­muz or­tak tep­ki­yi bi­le CHP zih­ni­ye­ti si­ya­se­te alet edip si­ya­si rant sağ­la­ma­ya ça­lış­mış­tır. Biz te­rör kar­şı­sın­da Türk hal­kı­nın da­ya­nış­ma ve bir­lik be­ra­ber­li­ği­ni vur­gu­la­mak için çe­lenk koy­duk” diye konuştu.

‘Şen­gül ayıp ediyor’
CHP İz­mir İl Baş­ka­nı Ke­mal Ka­ra­taş, il baş­kan­la­rı­nın ken­di is­te­ğiy­le bir ara­ya gel­di­ği­ni vur­gu­la­dı. AKP İl Baş­ka­nı Şen­gül’ün Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si’nde ya­pı­lan su zir­ve­sin­den son­ra da ay­nı doğ­rul­tu­da açık­la­ma­lar yap­tı­ğı­nı ha­tır­la­ta­rak, “Şen­gül, bu­nu hep ya­pı­yor. Bü­yü­kş­ehir’e git­ti, din­le­di. Hak ver­di­ği­ni söy­le­di. Er­te­si gün açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Şen­gül, ayıp edi­yor. Yan­lı­ş şey­ler ya­pı­yor. İlk ön­ce ka­tı­lı­yor, son­ra bal­ta­lı­yor. Bu hu­yun­dan vaz­geç­sin. Öküz al­tın­da bu­za­ğı ara­ma­sın” de­di.
MHP İz­mir İl Baş­ka­nı Mü­sa­vat Der­vi­şoğ­lu, Ata­türk Anı­tı’na Tür­ki­ye’nin kar­şı kar­şı kar­şı­ya kal­dı­ğı te­rör be­la­sı­nı de­fet­mek için git­ti­ği­ni ifa­de et­ti. Der­vi­şoğ­lu, “Ba­zı ar­ka­daş­lar Bay­kal’a var­lı­ğı­nı his­set­tir­mek için İz­mir’in si­ner­ji­si­ne za­rar ve­ri­yor. Ora­ya ge­len il baş­kan­la­rı­nın Bay­kal’ın çağ­rı­sın­dan ha­be­ri yok” diye konuştu.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 12:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?