4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İşçiler birlikte eylem yaptı

Türkiye Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası’na (OLEYİS) bağlı Hilton Oteli işçileri ile Disk-Genel İş Sendikası’na bağlı İZELMAN işçileri, birlikte eylem yaptı. Polisin Hilton Oteli önüne yürüyüş yapmasına izin vermediği işçiler, dağılarak sloganlar eşliğinde yine yürüyüşlerini gerçekleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grevdeki İZELMAN işçileri ile Hilton Oteli’nde çalışan işçiler, hala sözleşme yapılmıyor olmasını protesto etti. Alkışlı ve ıslıklı başlayan gösteride işçiler, "Hilton-İzelman işçisi yalnız değildir", "İş ekmek yoksa barış da yok" şeklinde slogan attı. Daha sonra yürüyerek Emekli Sandığı önünde toplanan işçiler, polis barikatıyla karşılaştı. Hilton Oteli önüne yürüyüş yapmak isteyen işçilere polis, yürüyüşün izinsiz olması nedeniyle izin vermedi. Uzun süre bekleyen göstericilere, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Ben Hilton Oteli önüne gidiyorum, siz de İzmir’i biliyorsunuz, orada buluşalım" şeklinde çağrıda bulundu. Bunun üzerine dağılan işçiler, bir süre dağınık vaziyette Hilton Oteli’ne doğru yürüyüşe geçerken, bir süre sonra tekrar birleşip, sloganlar eşliğinde otel önüne geldi.
Burada bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Hilton’daki bu uygulamada hükümetin de baskısı olduğunu ifade etmek istiyorum. O nedenle işveren zam vermekten çekinmektedir. Biz sözleşme yaparken, işyerinin koşullarını bilerek talepte bulunmuyoruz. Ankara’daki Hilton işçileri ile İzmir’deki Hilton işçileri bir tutulamaz. Oradakilerin maaşı ile buradakilerin maaşlarını kıyaslasınlar, ondan sonra bir tutsunlar. İzelman işçilerinin de yanındayız ve sözleşmenin sonuçlanması için bütün gücümüzü ortaya koyuyoruz" diye konuştu.
OLEYİS Genel Başkanı Kamer Aktaş ise, yaptığı konuşmada, "Gerginliğin bu noktaya taşınmasından son derece rahatsızım. Arkadaşlarımızı bu kadar saat bekletmeye kimsenin hakkı yoktur. İşlerin bu noktaya gelmesinde işverenin vurdumduymazlığı var. Ne pahasına olursa olsun 246 Hilton işçisi sonuna kadar yürüyecektir. Herkes haddini bilecek" şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan işçiler sessizce dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 23:17:34
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 23:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?