2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İşçinin alacağı kalmadı

KONAK BELEDİYESİ’NDE İŞÇİNİN ALACAĞI KALMADI

Konak Belediyesi’nin Mart ayı sonunda DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’yla imzaladığı toplu iş sözleşmeleri uygulamaya koyuldu. Belediye şirketi MERBEL’e bağlı çalışan 600 işçinin geriye dönük tüm alacakları ödendi.

Konak Belediyesi Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şubesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi ile Konak Belediyesi şirketi MERBEL’de çalışan 600 işçiye verilen sözler yerine getirildi. Sözleşme gereği geriye yönelik 6 aylık maaş farkları ödendi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, belediye çalışanlarına verdiği sözünü tutarken birinci yıl için anlaşılan yüzde 17’lik zamları da ödendi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı verdiği sözleri en kısa zamanda eksiksiz yerine getiren örnek bir başkan olarak niteleyen Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Konak Belediyesi ve Başkan Tartan’a duydukları güvenin bir kez daha tazelendiğini belirten Çetin, “Çalışanlarına verdiği önem ve değer herkesçe bilinen başkanımızın verdiği sözleri tutacağından zaten şüphemiz yoktu. Ancak sözleşme şartlarını bu kadar kısa zamanda yerine getirmesi Türkiye’de hem bir ilk hem de rekor niteliğindedir. Kendisine 600 MERBEL çalışanı adına teşekkürlerimizi iletmek üzere bugün bu ziyareti gerçekleştiriyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ortak akıl ve dayanışmanın önemini vurguladı. Belediye çalışanının huzur ve mutluluğundan sadece başkan olarak değil vicdani sorumluluk taşıyan bir insan olarak da kendisi için ilk sırada geldiğini belirten Tartan, “Başından beri tüm arkadaşlarımız büyük bir sevgi ve duyarlılıkla çalıştılar. Emek vermenin, alın terinin, her zaman güven duygusuyla çalışmanın karşılığını şimdi hep birlikte alıyoruz. Geçmişten kalan borçların temizlenmesi ve herkesin maaşını tam vaktinde alıyor olması kaynaklarımızı olumlu ve doğru yönde kullandığımızın bir göstergesi. Her zaman daha iyiye gidileceğinin de teminatıdır” dedi. İzmir ve Türkiye ortalamasında belediye ve işçiler arasında yapılan sözleşmelerde en yüksek orana ulaşan Konak Belediyesi, geçmişe yönelik farkların çok kısa zamanda ödenmesi ve çalışanların tam maaşlarını artışlarıyla birlikte zamanında almasıyla ilklerin ve rekorların belediyesi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 10:19:02
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 11:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?