4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İşgalin yıldönümünde TCK protestosu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından, İzmir’in 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar tarafından işgali nedeniyle şehit gazeteci Hasan Tahsin’i anma töreni düzenlendi. Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ceza Kanunu’nu (TCK) eleştirdi.

Konak Meydanı’ndaki Hasan Tahsin Anıtı önünde düzenlenen törene, İzmir Vali Yardımcısı Fahri Aykırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğamiral Vahit Kubilay, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, AK Parti İzmir Milletvekili Tevfik Ensari, CHP Milletvekili Türkan Miçoğulları ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hasan Tahsin Anıtı önüne çelenk konuldu.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, yeni TCK’ya değinerek, "Gazeteci Hasan Tahsin, özgürlüğü için şehit olmuştur. Aradan geçen 86 yıl sonra da bizler, basın mensupları olarak basın özgürlüğü için mücadele veriyoruz. Basına kısıtlamalar ve yasaklamalar getirenlerle, basın özgürlüğünü hiçe sayanlarla mücadele ediyoruz. Basına getirilen yasaklamalar ve kısıtlamalar her dönemde bu yasaklamaları getirenlere zarar vermiştir. Özgür basının susturulamayacağının bilinmesinde yarar vardır. Basını susturmaya kalkışanlar hüsrana uğramıştır. İrticanın peşinde koşan, türbanı simge haline getirmeye çabalayan siyasi güç, hiçbir dönemde emeline ulaşamamıştır. Bundan böyle de ulaşamayacaktır. Medeniyet
temsilciliğine soyunan istilacı güçlerin şehit ettikleri gazeteci Hasan Tahsin’in 86 yıl önce tutuşturduğu meşale sönmemiştir ve sönmeyecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:55:58
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 16:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?