19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşitme engelliler atletizm şampiyonası

Akdeniz Oyunları ve Dünya Üniversite Oyunları'nı (UNIVERSIADE) düzenleyen ve son dönemde önemli uluslararası organizasyonları başarıyla üstlenen İzmir, şimdi de 2008 Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nın evsahipliğini yapıyor.

Uluslararası spor organizasyonlarındaki başarısıyla dikkatleri çeken İzmir, yine bir ilke imza atıyor. Atletizm tarihinde ilk kez düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Atletizm Şampiyonası İzmir'in evsahipliğinde başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise tüm benzer organizasyonlarda olduğu gibi, bu şampiyonanın gerçekleştirilmesine de önemli katkılar sağladı. Şampiyonanın açılış seremonisi Atatürk Stadı'nda yapıldı.

Yüzlerce sporcunun geçiş töreni sporun barış ve kardeşlik ruhunu yansıtan renkli görüntülere sahne oldu. Şampiyona çerçevesindeki müsabakalar Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilecek ve 30 ülkeden 600 civarında sporcu mücadele verecek. Antrenörler ve teknik adamların da katılımıyla şampiyona için İzmir'e gelen konuk sayısı 700'ü buluyor. 28 Eylül'e dek sürecek şampiyonada dünyanın dört bir yanından gelen engelli sporcular, hem madalyaya ulaşmak için birbirleriyle yarışacak, hem de İzmir'i tanıma fırsatı bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?