5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İskele Kültür Merkezi 1 yaşında

Geçtiğimiz yıl açılan İskele Kültür Merkezi 1. yaşını önceki gece verdiği bir kokteylle kutladı. Kokteyle İzmir’in tanınmış simalarının yanı sıra "Bir İstanbul Masalı" adlı dizinin sevilen oyuncusu Mehmet Aslantuğ da katıldı. Aynı gece ünlü grafik sanatçısı Aykut Sevinç’in illustrasyon tablolardan oluşan sergisi de açıldı.


Gece boyunca hayranlarına imza dağıtan, onlarla fotoğraf çektiren sanatçı Mehmet Aslantuğ, "İskele Kültür Merkezi, Karşıyaka’nın en güzel yerine kurulmuş çok güzel bir salona sahip. İzmir’in en önemli eksikliklerinden biri tiyatro oyunlarının sergileneceği salonların olmayışıdır. İskele Kültür Merkezi’nin bu açığı mümkün olduğu kadar kapatacağını düşünüyorum. Bunun en büyük göstergesi de burada bu gece açılan sergiye olan katılımdır" dedi.


Kendisinin de tiyatro yaşamına İzmir’de okuduğu üniversite yılları sırasında başladığını belirten Aslantuğ, "Ben bu merkezin açılışında da yer aldım. Benden sonra da birçok ünlü burada sahne almış. İzmirli izleyicilerin de bu salonu boş bırakmadığını öğrendim. Ben de burada belki bir gün sahneye çıkabilirim" diye konuştu.

İskele Kültür Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, farklı etkinliklerle ve ünlü isimlerle İzmirliler’in karşısına çıkacaklarının çağrısını yaptı. Bu arada Aykut Sevinç’in tabloları da büyük ilgi gördü. Sevinç, sulu boya ve kara kalem ile yaptığı çalışmaları bilgisayar ortamına aktarıp çeşitli programlarla hayallerini tablolarına yansıtıyor. Başta kadın olmak üzere çeşitli figürleri fotoğraf kullanmadan resme dönüştüren Sevinç’in eserleri, canlıymış izlenimi veriyor. Sergi, 24 Aralık’a kadar açık kalacak.

izmir
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?