9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İşkenceyle suçlandı, velayeti kaybetti

İZMİR'de eşinden iki yıl önce boşanan 48 yaşındaki E.B., mahkeme tarafından velayeti kendisine verilen oğlu 8 yaşındaki F.B.'yi ıslak havlu ile dövdüğü ve üzerinde sigara söndürüp, işkence yaptığı iddiasıyla eski eşi 43 yaşındaki G.G. tarafından savcılığa şikayet edildi. Anne G.G., savcılığa ve aile mahkemesine oğlunun işkence gördüğünü ortaya koyan fotoğrafları da delil olarak verdi. Çocuğun velayeti babadan alınıp, tedbirli olarak anneye verildi.

Ev hanımı G.G., bundan iki yıl önce kumar oynayan emekli işçi olan eşi E.B.'nin kendisine ve oğlu F.B.'ye sürekli işkence yaptığı, kendisini pavyona satmak istediği iddiasıyla Salihli 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Duruşmada tanık olarak dinlenen F.B. iddiaya göre babasından işkence gördüğü halde korkudan bunu söyleyemedi ve babasıyla kalmak istediğini söyledi. 10 Ağustos 2004'te sonuçlanan davada taraflar boşanırken, çocuğun velayeti babaya verildi.

Bir süre sonra oğlunu görmeye giden anne, vücudunun her tarafını morluk içinde ve sigara yanığı olduğunu görünce, bu halini fotoğrafladı. G.G., İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeyle başvurup, şikayetçi oldu fotoğrafları da delil olarak sundu, ardından 5'inci Aile Mahkemesi'ne de başvurup ‘velayet’ davası açtı. Savcılık şikayet üzerine çocuğu rapor alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporda çocuğun vücudunda işkence sonucu meydana gelen izlerin olduğunu belirterek 7 günlük rapor verdi.

Gözüyaşlı anne G.G., “Eşim sürekli kumar oynuyordu. Kaybettiği zaman beni ve oğlumu dövüyordu. Sonunda yaptığı işkencelere daha fazla dayanamadım. Kendimi de oğlumu da kurtarmak istedim. Boşanmamıza karar veren mahkeme, baskı altında olan oğlumun sözleri üzerine velayeti babaya verdi. Eşim eskiden olduğu gibi oğluma işkence yapmayı sürdürdü. Bu kez vücudunda iz kalmasın diye ıslak havlu ile dövüyormuş. Oğlumun vücudu ve yüzü işkence izleri ile dolu. Bunu görünce çıldırdım. Oğlumun psikolojisi bozuldu. Okula gitmek istemiyor. Toplum içine çıkmıyor. Çocuğumu bu hale getiren eski eşimden şikayetçiyim” dedi.

5'inci Aile Mahkemesi, dosyadaki delillere göre çocuğun velayetini ‘tedbirli olarak’ anneye verdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Çocuğuna işkence yaptığı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen E.B., eski eşinin başka erkeklerle birlikte olduğunu ve kendisini aldattığını iddia etti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 13:11:26
Güncelleme :31 Ekim 2006 Salı 13:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?