5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşsizlik otoban levhalarına çıkardı!

Olay gece 23.30 sıralarında meydana geldi. İzmir’in Bornova İlçesi Işıkkent semtinde çevre yolunun kenarındaki barakada yaşayan Savaş Kartalmış (27), işsizlik nedeniyle bunalıma girerek İzmir Çevre Yolu Aydın çıkışı Işıkkent sapağındaki yön levhalarının üstüne çıktı. Bu sırada kocasını ikna edemeyen Savaş Kartalmış’ın eşi, polisi arayarak yardım istedi. Kısa sürede otobana gelen polis, Savaş Kartalmış’ı levhadan inmesi için uyardı.

Uyarılara aldırmayan Kartalmış, valinin ve belediye başkanının gelmesini istedi. Polisin uzun süre ikna etmek için uğraştığı Savaş Kartalmış yanına kimseyi yaklaştırmadı. Bu sırada olay yerine çağrılan İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ve İtfaiye ekipleri levhanın altına hava yastığı yerleştirdi. Otoban polisi ise İzmir-Aydın yolunda trafiği kesti. Annesi Yeter Kartalmış ve kardeşi Sinan Kartalmış’ın uzun süre yalvarmasına rağmen Savaş Kartalmış, direnmeye devam etti. İtfaiyenin merdiveni bir süre sonra levhaya yaklaştırıldı.

İtfaiye görevlisi merdivenle yaklaştığı Savaş Kartalmış’ı ikna ederek aşağı indirmeyi başardı. İtfaiyenin ve polisin çabaları sonucunda ikna edilen Savaş Kartalmış, uzun süredir işsiz olduğunu söyledi. 3 çocuğunun barakada yaşadığını ifade eden Kartalmış, "Benim yaşadığım yerde hayvan bağlasanız durmaz. Çocuklarım günlerdir aç, bir ekmek dahi alamıyorum. Benim tek istediğim iş. Evime bir kuru ekmek götürecek kadar işim olsun, başka bir şey istemiyorum" dedi. Savaş Kartalmış daha sonra polis aracına bindirilerek ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 10:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?