19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İşte DSP'nin İzmir adayları

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "DSP'nin işbirliği önerilerini reddedenler şimdi televizyon ekranlarına çıkıp DSP'deki başarılı siyasetçileri transfer etmeye çalışıyor. Çünkü kadroları yok" dedi.

İzmir Fuarı'ndaki Atlas Pavyonu'nda düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir'in 11 ilçesinin daha belediye başkan adaylarını açıkladı. Burada bir konuşma yapan DSP Genel Başkanı Sezer, şöyle konuştu: "Bizim insanlarımızı Alevi Sünni diye parçalara ayırıyorlar. Büyük haksızlık ediyorlar. Bizim insanımız Alevisiyle Sünnisiyle bir bütündür, et tırnak olmuştur, ayrılamazlar. Alevi bizim, Sünni bizim, cami bizim, cemevi bizim. Bunu yapmak yüreğimizi ikiye bölmek demektir. Yüreğimizi ikiye böldürmeyiz"

Türkiye'nin 2002 yılından sonra iki kutuplu bir siyasetle tanıştığını belirten Sezer, ülkenin çıkış yolunun DSP olduğunu ifade etti. Muhalefet partisinin DSP'nin işbirliği önerisini reddettiğini fakat buna rağmen DSP'li başarılı siyasetçileri transfer etmeye çalıştığını söyleyen Sezer, şunları söyledi:

"Çünkü kadroları yok. Bu ülkede yapacak işleri yok. Türkiye'deki en nitelikle kadrolar hep DSP'den yetişmiştir. İzmir Ahmet Piriştina'yı arıyor değil mi? Bir şey değişir, her şey değişir. İzmir'den değişimi başlatın. İzmir'de DSP'lileri yeniden iş başına getirin. Birileri çıkıp televizyon ekranlarından bizim belediye başkanlarımıza transfer teklifi yaparken, 'Büyük partiyiz. Örgütümüz sandıklara sahip çıkar' diyor. Böyle bir örgüt değil Türkiye'de dünyada var mı? Siz sandıklara da sahip çıkarsınız, İzmir'e de sahip çıkarsınız, Türkiye'ye de sahip çıkarsınız. Size çok güveniyorum"

DSP Genel Başkanı Sezer, DSP'nin Ankara'da Murat Karayalçın'ı destekleyeceğinin açıklanmasına rağmen, DSP'ye karşı yapılan girişimlere anlam veremediklerini ifade etti.

DSP'den kurtulma politikalarının yürütüldüğünü savunan Sezer, şöyle konuştu: "Bizim daha önce Türkiye'yi AK Parti'den kurtarma girişimlerimizin reddedilmiş olması, aslında bazılarının AK Parti'den değil de DSP'den kurtulmak istemelerinin bir göstergesidir. Hiç kimsenin gücü yetmez DSP'den kurtulmaya. Ama biz Türkiye'yi bu karanlık iktidardan mutlaka kurtaracağız" dedi.

Partililerin "Başbakan Sezer" sloganlarına karşılık olarak Sezer, "Her şey sırayla. Başbakan olacağım ama önce şu yerel seçimleri başarıyla atlatalım. Önce İzmir'i alalım. Bugün açıkladığımız adaylarla ilk yumruğumuzu atacağız. Sonra ikinci yumruk gelecek, en son da üçüncü en büyük yumruğumuzu atacağız" dedi.

Konuşmasının sonunda İzmir'deki 11 ilçenin belediye başkan adaylarını açıklayan Sezer, Bayındır'da Mehmet Önder, Foça'da Cengiz Uysal, Çiğli'de Abdurrahman Tekin, Güzelbahçe'de İlhan Pınar, Karaburun'da Ercan Yesari Yiğit, Karşıyaka'da Mehmet Yıldırım, Kemalpaşa'da Zekai Özdengiz, Menderes'te Süleyman Pehlivanoğlu, Bayraklı'da Tekin Akkoyun, Aliağa'da Mahmut Erkol, Çandarlı'da da Mehmet Bayraktar'ın DSP'nin belediye başkan adayları olduğunu söyledi. DSP İzmir'in Konak ilçesinde Erdal İzgi'yi, Dikili İlçesinde ise Nazire Kösten'i belediye başkan adayı olarak gösterdiklerini daha önce açıklamıştı.

Sezer, toplantıda ayrıca partiye yeni katılan isimlere parti rozeti taktı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 23:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?