27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İşte taraftarın yıkıldığı an!

Euro 2008'de Almanya ile oynanan yarı final maçında Türkiye'ye destek veren İzmirliler, gecenin sonunda büyük bir üzüntü yaşadı.

Maçtan önce İzmir Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar, kurulan dev ekranda maçı izlemek üzere bekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu dev ekranda maçı izleyen vatandaşlar ellerindeki bayraklarla büyük bir coşku yaşadı. Uğur Boral'ın attığı ilk golün ardından yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu meydan adeta bayram yerine döndü. Uzun süre milli takım lehine tezahürat yapan vatandaşlar, büyük bir sevinç yaşadı.

 

 

Kısa bir süre sonra gelen Almanların beraberlik golü, alanda büyük bir sessizliğe neden oldu. Ancak kısa süre sonra milli takımın oyunu ile galibiyete inanan İzmirli futbolseverler ilk yarı sonuna kadar coşkusunu sürdürdü. İkinci yarıda dev ekranda maçı izleyen kalabalık, zaman zaman tezahüratlar yaparak, milli takıma İzmir'den destek oldu. Milli takımın 2-1 geriye düşmesine rağmen desteğini sürdüren İzmirliler Semih'in attığı golde adeta havaya uçtu. Bütün meydan gol sesiyle inlerken, alandaki herkes birbirine sarılarak beraberliğe ulaşmanını mutluluğunu yaşadı. Ancak Almanya'nın attığı galibiyet golü ve hakemin bitiş düdüğü adeta matem alanına çevirdi. Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte alanda çöküp kalan vatandaşlar, milli takımın elenmesi nedeniyle derin bir üzüntü yaşadı. Bazıları ağlarken, bazıları da sessiz bir şekilde evinin yolunu tuttu. Ağlayanları teselli edenler, milli takımın iyi bir futbol oynayarak elenmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

 

 

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 11:41:26
Güncelleme :26 Haziran 2008 Perşembe 11:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?