8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İşte üniversiteli kebapçı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki meşhur kebapçılarının arasına üniversiteli kebapçılar da katıldı. Mesleğin kariyerli olması gerekliliğini ifade eden üniversiteli bir kebapçı, gelecekte Ödemiş Kebabı'nın adını ve tadını dünyaya duyurmak için baba mesleğini, okulunu bitirse de sürdüreceğini ifade etti. 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu olduğunu, bugünkü şartlarda okumanın ve hayata hazırlanmanın büyük zorluklar içerdiğini kaydeden Necati Kaçar, "Şimdilik baba mesleğini sürdürme niyetindeyim. Ama gelecekte şartlar ne olur, onu bilemem. Hayatı yaşayarak öğrenmek, okul hayatından daha zor. Kebapçılık deyip geçmeyin. Onun tadını, nefasetini, Ödemiş'e has yapısını herkes tutturamaz. Bu nedenle, başka illerde karşılaştığımız Ödemiş kebapçılarıyla gidip tanıştığımızda hiç birisi ben Ankaralıyım, Erzurumluyum demiyor. Ödemiş Kebapçısı açan iş yeri sahiplerinin hepsinin Ödemişli olduğunu görüyorum. Ödemiş Kebabı'nın tadını da Ödemişli kebapçılar haricinde kimse tutturamaz. Yapsa dahi bu tadı veremez. Onun için Ödemiş kebabını en iyi şekilde adını duyurmamız gerekir. Cumartesi, Pazar günleri, dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yerlerinden birisi de Ödemiş kebapçılarıdır. Köftenin nefasetini daha iyi konuma getirecek çalışmaların hazırlığı içerisindeyim" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 22:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem IP: 88.240.210.xxx Tarih : 5.10.2006 13:03:20
mrb bende ödemişte hemşirelik okuyorum ama adresini yada bi iletişm yazarsaniz sevinirz, ii günler, bu arada kimya müh. bitirp o işi yapmanız beni çok şaşırttı doğrusu,evet hayat şartları zor ama mücadele etmek gerektiğini düşünüyorum başarılar....