4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İşyeri açma yetkisi OSB'lerde

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkan yeni yasayla Organize Sanayi Bölgeleri'nde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verme yetkisi belediyelerden alınarak Organize Sanayi Bölgeleri'ne verildi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, hükümetin son bir haftada yaptığı çalışmalar ile OSB'lere büyük güç ve dinamizm verdiğini söyledi.

Uzun zamandır beklenen ve OSB'leri çok yakından ilgilendiren Belediyelerin Görev, Yetki ve Sorumluluklarını düzenleyen kanun tasarısı ve 4562 sayılı OSB kanununda yapılan değişiklik ile aynı kanunla verilen ruhsatlandırma yetkisine, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verme yetkisi de ilave edildi.

OSB'ler adına yapılan bu değişikliklerin sanayici adına son derece sevindirici olduğunu kaydeden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, "Tüm altyapılarını kendi kuran, pis su arıtma tesisleri başta olmak üzere çevre yatırımlarını yapan ve işleten, enerji-su-doğalgaz gibi dağıtım hizmetlerini veren Organize Sanayi Bölgeleri'nde OSB tüzel kişilikleri tarafından yapılabilecek denetim ve belgelendirme işlemlerinin bir kısmı değişik kurumlar tarafından verilmekte ve bu da her işinin çözümünü OSB içinde bulmak isteyen sanayicileri zorlamaktaydı. Odamızın ısrarlı talepleri ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın uygun görüşleri sonunda 03.07.2005 günü TBMM Genel Kurulu'nda 'Belediyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen kanuna eklenen bir fıkra ile OSB'lerde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının OSB'ler tarafından verilmesi yetkisi sağlanmış oldu. Bu ve benzeri yetkilerin kullandırılması ile OSB'ler çok daha cazip hale gelmiştir" dedi.

Sanayicinin zaman ve para kaybetmeden işlerini halletmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Taşkın, Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak sanayileşmenin Organize Sanayi Bölgeleri içinde gerçekleştirilerek, altyapısı tam ve uygun alanlarda gelişmesini hedef aldıklarını, bölgesel kalkınmanın OSB'lerle olacağına inandıklarını söyledi. Taşkın, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere bu tür mevzuat değişimleri ile OSB'leri çok daha cazip yerler haline getiren herkese sanayiciler müteşekkirdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 20:47:39
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 15:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?