3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

İTO'dan ayakkabıcılara tam destek

İTO'DAN AYAKKABICILARA TAM DESTEK

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ni ziyaret eden İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, gerek sitenin sorunlarının çözülmesi ve gelişmesi gerek sektörün büyümesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Payzın, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde İTO'da ayakkabı ve çanta sektörlerini temsil eden Meclis Üyeleri Celal Karoğlu, Ahmet Ayakdaş, Süleyman Özcan, Bülent Sarıoğlu, İsmail Akhisarlı ve site esnafıyla biraraya geldi. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sakman'ın da katıldığı toplantıda İTO Yöneticileri site esnafı ile birlikte yemek yiyerek, sitenin ve sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Site esnafı sitenin fiziksel sorunlarının çözümü ve sektörün pazar hacminin genişlemesi için taleplerini dile getirdi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, büyük istihdam ve ihracat potansiyeli olan ayakkabı sektörüne bu nedenle de büyük önem verdiklerini belirterek, “Yönetim Kurulumuzda sektörün bir temsilcisi var. Komitelerimiz çok faal, onlardan gelen her türlü talebi yerine getiriyoruz” dedi. Ekonomik krizin etkilerinin azaldığı yolunda çarşıda iyi işaretler gördüğünü belirten Demirtaş, “Krizin esnafta yarattığı moralsizliğin azaldığını sevinerek gördüm, krizle gelen ölü toprağı artık atılmış” dedi.

Çin'in en fazla etkilediği sektörlerden birisinin de ayakkabı sektörü olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Ama artık Çin'den gelen malların kalitesizliği daha geniş bir kitle tarafından görülüyor, sektör üzerindeki olumsuz etkileri azalıyor. Sektörün daha iyi yerlere gelebilmesi için dış pazarlara açılması büyük önem taşıyor. Sizlerden birisi olan Meclis Üyemiz Ahmet Ayakdaş buna en güzel örnek, yeni pazarlar, yeni müşteriler için dünyayı geziyor. Sizlerin, site esnafının, personeliniz dış pazarlara açılması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Burada bir ihracat eğitim semineri düzenleyebiliriz” dedi. Site esnafı da bu seminerin çok yararlı olacağını belirtirken, Demirtaş da hemen çalışmalara başlanacağını söyledi.

Sitenin ulaşım, altyapı gibi sorunlarının çözümü için de takipçi olacaklarını belirten Demirtaş, site binasının düzenlenmesi ve sitede İzmir Ticaret Odası İrtibat Ofisi açılması için de çalışma başlatacaklarını söyledi. Modanın devamlı değiştiği sektörde eğitimin çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, “Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Çıraklık Eğitim Merkezi'ne 2000 yılından beri maddi destek sağlıyoruz. Bugün de eğitim merkezinin başarılı çalışmalarının devam ettiğini yerinde gördük. Burada ustalara yönelik bir model eğitim verilmesi talebi geldi. Eğer üyelerimiz eğitim alacak ustaları belirleyip organize olurlarsa biz bu eğitimi de veririz” diye konuştu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ayrıca İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel'i de ziyaret etti.

İTO'DAN AYAKKABICILARA TAM DESTEK
İTO'DAN AYAKKABICILARA TAM DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 15:16:05
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 23:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?