9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzair Markası 67 ülkede tescil edildi

İzmir Hava Yolları (İZair) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir Hava Yolları" ve "İZair" markalarının Madrid Protokolü çerçevesinde, Türkiye ve 66 yabancı ülkede tescil edildiğini söyledi. 

Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, 26 Haziran'da Pegasus Hava Yolları ile ortak uçuşlarına başlayan İzair'in, kısa sürede gördüğü ilginin ardından bir yandan büyüme planları yaptığını diğer yandan da Türkiye'nin yanı sıra dünyada bir marka olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

İZair'in giderek bilinirliği ve güvenirliği artan bir marka haline geldiğini belirten Demirtaş, "İZair ve İzmir Hava Yolları markalarının ülkemizin yanı sıra dünyada tescil ettirmek için Destek Patent firmasıyla sürdürdüğümüz çalışmalar sonuçlandı. İki markanın Madrid Protokolü çerçevesinde Türkiye dahil 67 ülkede tescili yapıldı. Böylece markalarımız Dünya Fikri Haklar Organizasyonu (WIPO) tarafından 30 Ocak 2006 tarihi itibariyle belgeye bağladı" dedi. Demirtaş, markaların tescil edildiği ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, ABD, Japonya, Portekiz, İngiltere, Yunanistan gibi ülkelerin bulunduğunu kaydetti. 

İZair'in uçuşlarının üzerinden 1 ay bile geçmeden hizmet kalitesiyle, hava ulaşımında güzellik ve kalite denilince akla gelen ilk markalardan biri olduğunu söyleyen Demirtaş, "Kalitemizle, güvenliğimizle zaten marka olma yolunda hızla ilerlerken, markamızı hukuki açıdan da koruma altına almış olduk" diye konuştu.
 
İZair markasının 66 ülkede tescil edilmesinin, yakında başlayacakları Avrupa açısından gerekli ve önemli bir adım olduğunu kaydeden Demirtaş, dünyada kurulduğu kentin ismini taşıyan başka bir havayolu şirketinin bulunmadığına dikkat çekti. Demirtaş, "İZair'in markalaşması, aynı zamanda İzmir'in tanıtımına ve İzmir'in bir marka şehir olmasına da büyük katkısı olacaktır. Bir kentin, kendi havayoluna, kendi uçaklarına sahip olması o kent için büyük bir prestijdir. İZair'de İzmir'e bu prestiji sağlayacak. İZair'in uçacağı bütün Avrupa kentlerinde İzmir'in tanıtımı da yapılmış olacak" dedi. 

Destek Patent Ege Bölge Müdürü Süleyman Zemin ise, sanayi ve ticaret merkezi olan İzmir'in uzun yıllardır hava taşımacılığında geri kaldığını ifade ederek şunları söyledi:
"Bu açıdan İzmir Hava Yolları'nın kuruluşunu çok anlamlı buluyorum. İzmir artık her alanda olduğu gibi, havacılık alanında da kendi kaderini kendisi belirleyecek güce sahip. İzmir Hava Yolları'nın markalaşma konusunda yaptığı çalışmalar ve dünyaya açılma çabaları da ayrıca herkese örnek olmalı. Destek Patent olarak bu projenin içinde aktif olarak bulunmaktan da oldukça mutluyuz" dedi. 

1 Ocak 1999 tarihinde yürürlüğe giren ve Türkiye dahil 67 ülkede geçerli olan markaların uluslararası tescili ile ilgili bir sistem olan Madrid Protokolü, tek bir başvuru ile 67 ülkede bir markanın tescil edilmesi imkanını tanıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 12:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?